Plant nu bloemenzee

IJdele narcissen

Als narcissen bloeien, is het voorjaar begonnen. Vanaf maart brengen ze een kleurig accent in de vaak nog saaie tuin. Plant deze voorjaarsbloeiers in oktober of november en na de winter komen ze als vanzelf tot bloei. Vanaf dat moment kan de lente echt beginnen!

Vrolijk
Er zijn ongeveer 35 verschillende soorten narcissen. De populaire lentebloeier is tegenwoordig verkrijgbaar met grote en kleine trompetjes. Er zijn zelfs dubbelbloemige narcissen. Ook qua kleuren is er een grote verscheidenheid; ze zijn er bijvoorbeeld in het roze, oranje, rood en wit. Gele narcissen zijn echter het meest bekend. Door hun felle kleur vallen ze meteen op in de vaak nog kale voorjaarstuin.

Verwilderen
Narcissen zijn ideale bollen omdat ze verwilderen. Dit betekent dat ze ieder voorjaar opnieuw tot bloei komen. Bovendien kunnen ze behalve in borders ook in potten of langs een vijver of sloot worden geplant. De vuistregel voor het planten van narcissen (en andere bloembollen) is: twee keer zo diep als de bol hoog is. De beste planttijd is oktober en november. Gedurende de wintermaanden wortelen de bloembollen en ze bloeien zodra de lente in zicht is. Plant de bollen in meerdere groepjes in de tuin, want een toef narcissen zorgt voor een vrolijk accent in de voorjaarstuin.

Daar bij de waterkant
De trompetjes van narcissen kijken naar beneden. Volgens de legende komt dit echter niet voort uit bescheidenheid... Het verhaal gaat dat de aantrekkelijke jongeman Narcissus eeuwig jong en knap wilde blijven. Om dat te bereiken, mocht hij zichzelf niet zien. Narcissus is ongevoelig voor de liefde van een vrouw tot groot ongenoegen van de vele door hem afgewezen vrouwen. Zij vragen de god Nemesis om wraak. Deze neemt Narcissus mee naar een vijver en laat hem zijn spiegelbeeld zien. Hij wordt spontaan verliefd op zichzelf en buigt zo ver naar voren dat hij in het water valt en verdrinkt. Als mensen hem gaan zoeken, vinden ze alleen een bijzonder aantrekkelijke, gele bloem. Vanaf dat moment wordt die bloem narcis genoemd.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist