Pampas pluimen

Eyecatcher implementeren in je tuin of huis? Dit zijn de trends

Natuurlijk zijn mooie verse bloemen en planten in vrolijke kleuren een feest om naar te kijken als je in de tuin of op het balkon zit. Maar die hebben wel regelmatig verzorging nodig en staan niet het hele jaar door garant voor sfeer. Een heel goed alternatief om trendy eyecatchers te creëren in je tuin of huis zijn droogbloemen. Zeker met weelderige Pampas pluimen realiseer je heel snel een warme tropische sfeer op je terras. Ze doen denken aan wuivende palmen en rieten rokjes. Maar ook bijvoorbeeld katoentakken met plukjes wit katoen en hangende kattenstaarten doen veel voor de uitstraling. We zien steeds vaker uitermate creatieve toepassingen met droogbloemen. Inlijsten in niet nieuw, maar inlijsten tussen twee plexiglazen platen en ze in een groepje ophangen als windmobiel is weer iets heel aparts. En zo zijn er nog veel meer leuke tips waarmee je droogbloemen op een trendy manier een plek geeft in je tuin en huis. In dit artikel nemen we een paar trends die we zagen onder de loep. Natuurlijk vertellen we je ook hoe jij dit thuis kunt toepassen. 

Inlijsten, maar dan anders
We hebben allemaal wel eens een bloem of blad tussen de bladzijden van een boek gedaan en het boek verzwaard om het te laten drogen. Dit principe nodigt uit voor een eigentijdse variant. We hebben het al gehad over het klemmen tussen twee plexiglazen delen en samen met andere ingelijste droogbloemen ophangen als een mobiel. Maar je kunt dit dubbelzijdige kunstwerkje natuurlijk ook voor je raam hangen. Als de zon erop schijnt krijg je een prachtig lichtspel van bloemen en bladeren in je huis. Het is ook leuk om een bloem of boeket op te knippen in verschillende delen die je apart inlijst en daarna weer op te hangen als een bloem of boeket. Dus bloemen boven. Takken en bladeren daaronder. Kan het nog leuker? Jazeker, zet onder de droogbloemencompositie een kastje met daarop een lege vaas zodat het lijkt alsof de creatie op de muur in de vaas staat. 

Droogbloemen en kunststof
Waar je ook mee scoort bij familie en vrienden is om een plaat van plexiglas op de maat van je tafelblad te laten snijden. Leg op de tafel allerlei droogbloemen en lag daar het plexiglas overheen. Plexiglas vastklemmen aan het bestaande tafelblad en je hebt een unieke tafel! Maar je kunt ook voor het echte werk gaan en een droogbloem in een tafelblad gieten. Of in een vierkant blok dat je overal neer kunt zetten. Dit kun je overigens zelf doen met epoxy giethars, acrylaat en plexiglas. Online staan handige filmpjes hoe je dat doet. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist