Najaar: tijd voor de tuin

Tijd voor bloembollen

Na in het voorjaar en de zomer te hebben genoten van de tuin, is het najaar een mooie periode om bezig te zijn in de tuin. Er is genoeg te doen: snoeien, bladruimen en... bloembollen planten. Hoewel je niet direct resultaat ziet; komend voorjaar komen de bolletjes allemaal tot bloei en zorgen ze voor een kleurrijk voorjaar. Tuinieren is vooruitzien! Timing
Wie komend voorjaar wil genieten van een kleurrijke lentetuin, zal in oktober/november eventjes aan de slag moeten om bloembollen te planten. Het is een kinderlijk eenvoudig werkje. De vuistregel is: plant de bol twee keer zo diep als de bol hoog is en... het puntje omhoog! Het assortiment beschikbare bloembollen bij (o.a.) tuincentra is vanaf begin september optimaal. Er zijn bollen die vroeg bloeien (vanaf januari/februari) en laatbloeiers (mei/juni). Plant komend najaar eens crocussen, narcissen en tulpen. De tuin kleurt dan vanaf februari tot in mei!

Onderzoek
Nederland is verantwoordelijk voor ruim 65% van de totale wereldwijde bloembollenproductie; naar schatting komt dat neer op twaalf miljard bloembollen. Het Productschap Tuinbouw onderzocht in 2008 het "bollengedrag" van Nederlanders. Meer dan één op de vier Nederlandse huishoudens koopt ieder najaar bloembollen. Het overgrote deel van de bloembollen wordt direct in de tuin geplant; een kleiner deel wordt geplant in potten.

Nederlandse Bollentop 5
1 Tulp
2 Narcis
3 Hyacint
4 Crocus
5 Blauw druifje

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist