Kleur in de winter

Rood en wit

De winter somber en donker? De beste remedie tegen de winterblues is lekker buiten aan de slag gaan. Met rood en wit komen we langzaam maar zeker in kerstsfeer.

Zoek plantjes uit die een beetje passen bij een vrolijke wintertafel. Gaultheria procumbens, ook wel bergthee genoemd, mag zeker niet ontbreken op de tuintafel. De glimmend rode bessen scheppen die typische gezellige sfeer die hoort bij de tijd rond sinterklaas en kerst. Van de stevige, glanzende blaadjes wordt in de landen van herkomst thee getrokken. Daaraan dankt het plantje zijn naam.

Witte heide
Gaultheria is een lid van de heidefamilie. Bij die familie horen heel wat meer wintergroene planten, zoals de Rhododendron, Pieris en verschillende heidesoorten. Heide zelf is ook een dankbare bloeier in weer en wind, die een plekje op tafel verdient. Witte heide vormt een ijzersterke combinatie met de rode besjes van de bergthee plantjes. In een beetje originele pot zien de witte struikjes er heel trendy uit. Natuurlijk genieten we ook nog steeds van de andere planten die we op het terras hebben staan, zoals mooie conifeertjes en Skimmia's.

Natuurlijke accessoires
Accessoires in rood, een schaal met appels of dennenappels en het gebruik van natuurlijke materialen als bamboe en riet voor de potten en bakken versterken het warme winterse gevoel. Pak jezelf in en geniet van het heldere winterweer met een kop warme chocolade of koffie en een stuk warm appelgebak.

Kerst
Om er een echt kerstterras van te maken, is er bijna niets meer nodig. Een mooie lantaarn, een kaars in een windlicht of buitenkerstverlichting in een conifeertje zijn al voldoende.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist