Kerstster

welkome decembergast

Op zondag 27 november begint de adventstijd. Vanuit de christelijke traditie wordt er vier weken lang uitgekeken naar het kerstfeestvol liefde en geluk. December is tevens de maand waarin we elkaar veel goeds toewensen en meer bezoekjes afleggen. Geef daarbij eens een kerstster vol beste wensen cadeau. Dezekleurrijke plant staat bol van de symboliek en zorgt bovendien voor rust in huis. Een welkome gast tijdens de drukke decembermaand!

Symboliek
De kerstster (Poinsettia)is een plant vol "beste wensen". Joel Poinsettontdekte de plant begin 19e eeuw in Mexico en verzond de plant elk jaar als geschenk aan zijn familie en vrienden in Amerika. De plant werd al snel Poinsettia genoemd. De traditie die Joel Poinsett startte, wordt tot op de dag van vandaag voortgezet. In Amerika is de sterfdag van Joel Poinsett, 12 december, zelfs uitgeroepen tot Poinsettia Day. Familie, vrienden, buren en collega's geven elkaarop die dag eenPoinsettia cadeau. De plant is daarmee een symbool voor liefde en gelukgeworden.

Kleurrijke gast
Anno 2011 is de kerstster een zeer kleurrijke plant. Bekend zijn de kleuren rood en wit, maar deze decembergast is er tegenwoordig ook in verrassende kleuren als zalm, limegroen, roze en paars. Opvallend zijn kerststerren op stam of in mini-formaat. Vanaf begin december optimaal verkrijgbaar bij bloemist, tuincentrum en supermarkt. Wanneer je regelmatig water geeft, straalt de plantde hele winter door!

Rust
Naast een symbolische betekenis heeft de kleurrijke kerstster, net als veel andere kamerplanten ook bijzondere eigenschappen. Diverse onderzoeken hebbenaangetoond dat planten als de kerstster een rustgevende werking hebben. Geen overbodige luxe in een maand die bol staat van de drukte. Extra rust creëer je door te kiezen voor meerdere planten op een rij.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist