Kerstboom er uit

Kamerplant er in

Nederlanders blijven dol op hun kerstboom. Uit onderzoek* van Bloemenbureau Holland blijkt dat dit jaar maar liefst 79% van de Nederlanders een kerstboom in huis heeft staan. We zetten de boom het liefst zo vroeg mogelijk neer. Meer dan de helft (56%) haalt de boom al drie weken voor kerst in huis. Nederlanders blijken zo aan hun kerstboom gehecht dat, als de boom eenmaal weg is, de gezelligheid ervan door velen (55%) wordt gemist. Het liefst zetten we daarom zo snel mogelijk iets anders op de plek van de boom. Een kamerplant is daarvoor volgens ongeveer de helft van de Nederlanders (46%) de beste optie. Onder het moto ‘Kerstboom eruit, Kamerplant erin’ schiet Bloemenbureau Holland daarom dit jaar iedereen te hulp bij het opvullen van het gat dat de kerstboom achterlaat.

Het liefst laten we onze kerstboom tot na oud en nieuw in huis staan. Zo geeft 60% van de ondervraagden aan de boom tussen 1 en 6 januari de deur uit te doen. En 1 op de 5 Nederlanders heeft nog meer moeite met het afscheid nemen en laat de boom tot na 6 januari staan.

Kerstboom opruimen grootste ergernis
Het aftuigen (25%) en opruimen (24%) van de kerstboom blijken de grootste kerstergernissen te zijn. “Nederlanders zijn dan wel dol op hun kerstboom, aan het opruimen van de boom beleven ze minder plezier”, vertelt Manirma de Vries van Bloemenbureau Holland. “Dat er vervolgens zo’n ongezellige lege plek in huis achterblijft, helpt daarbij natuurlijk ook niet. Met de actie ‘Kerstboom eruit, Kamerplant erin’ willen we Nederlanders helpen om de lege plek die de kerstboom achterlaat op te vullen.”

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist