Kalanchoë ‘Garden’

Veel bloemen, minimale verzorging

Kwekers introduceren de ideale terrasplant: Kalanchoë ‘Garden’. Zoals de Nederlandse naam woestijnroos al doet vermoeden, gaat deze bloeiende vetplant moeiteloos om met droge, warme periodes. Erg fijn, want een weekje zonder water is geen probleem. Aan een woestijnroos verschijnen honderden kleurrijke bloemetjes. En na de bloei geef je de plant een plekje in de slaapkamer. Doordat het groene blad juist ’s nachts zuurstof produceert, bevordert de Kalanchoë een beter slaapkamerklimaat.

Kleurrijk
Woestijnroosjes zijn graag geziene gasten in huis. Vanaf half mei tot eind september zijn er nu ook soorten speciaal voor tuin, balkon en terras; de zogenoemde Kalanchoë ‘Garden’. De sterke vetplantjes hebben stevig, donkergroen, glanzend blad waartegen de bloempjes prachtig afsteken. Ze zijn inveel verschillende tinten verkrijgbaar. De hoofdkleuren zijn rood, roze, geel, wit en paars. De kleinste Kalanchoë ‘Garden’ is 10 cm hoog, de grootste 25 cm.

Veelzijdig
Woestijnroosjes zijn veelzijdig en passen binnen diverse stijlen. Of je nu houdt van een Ibiza-uitstraling of een retrolook. Ook een zomerse tafel vol hapjes en drankjes krijgt een feestelijke uitstraling met een paar Kalanchoës. Pluk gerust wat bloemetjes van en strooi ze nonchalant over tafel voor een extra zomers effect.

Gemakkelijk
De meeste woestijnroosjes groeien van oorsprong in droge savanneachtige gebieden met grote temperatuurverschillen van wel 35°C tussen dag en nacht. Geen wonder dat het een enorm sterke vetplant is die goed tegen felle zon kan en die je zonder omkijken ons Nederlandse klimaat dag en nacht op de buitentafel kunt laten staan. In de dikke blaadjes slaat de plant vocht op en dat betekent dat woestijnroosjes goed bestand zijn tegen droogte. Je hoeft dus veel minder vaak water te geven. Eens per week is doorgaans voldoende. Tijdens extreme droogte en hitte misschien een keertje extra.

Bonus
Zijn de Kalanchoës uitgebloeid? Geef ze een nieuwe bestemming als groene vetplant, bijvoorbeeld in de slaapkamer. In tegenstelling tot bij de meeste kamerplanten produceert het blad van de woestijnroos juist in de nachtelijke uren veel zuurstof (via het proces van fotosynthese). Een ideale slaapkamerplant want wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat extra zuurstof een diepere slaap bevordert en een beter uitgerust gevoel oplevert.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist