Kalanchoë.

verrassend veelzijdig

Planten kunnen verrassen. Neem bijvoorbeeld de Kalanchoë. Na de orchidee is het de meest populaire bloeiende kamerplant in Nederland. Dat is vooral te danken aan de minimale verzorging, de vele kleuren en de rijke bloei. Een andere, minder bekende eigenschap is de nachtelijke zuurstofproductie. In de slaapkamer bevordert de Kalanchoë zo een goede nachtrust. Daar en boven blijft de plant een echte sfeermaker in elk interieur.

Woestijnroos
Van nature gaat de Kalanchoë pas bloeien als hij minder dan 12 uur per dag licht krijgt. Het is een zogenoemde ‘korte dag plant’ en daarom een ideale woonplant voor in de herfst- en wintermaanden. De bloemkleur varieert van wit tot paars en van roze tot geel. Als je de vele mini-bloemen van dichtbij bekijkt, snap je direct waarom de bijnaam woestijnroos is. En let ook eens op het verschil tussen enkel- en gevuldbloemige soorten. En ken je het miniplantje van amper 10 cm hoog of de bijzondere Kalanchoë ‘Magic Bells’? Deze plant heeft lampionachtige luchtkussentjes aan het eind van de bloemstelen. Ongeacht soort of formaat is de gemiddelde bloeitijd van Kalanchoë maar liefst drie maanden.

Slaapkamer
Van oorsprong komt de Kalanchoë veel voor in droge gebieden in onder meer Madagaskar. In de vlezige bladeren slaat de plant vocht op. Overdag, als de zon schijnt, zijn de huidmondjes gesloten. Daardoor is de verdamping laag en heeft de plant maar weinig water nodig en in tegenstelling tot bij de meeste kamerplanten vindt het proces van fotosynthese (het omzetten van CO2 naar zuurstof) in de nachtelijke uren plaats. Een ideale slaapkamerplant want wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat verse lucht een diepere slaap
bevordert en een beter uitgerust gevoel oplevert.

Pot en plant
Welke uitstraling de Kalanchoë heeft, hangt af van de combinatie van pot en plant. Hou je van een fris en licht interieur? Gebruik dan witte of pastelkleurige potten. Een klassiek interieur krijgt een botanische sfeer door een mix & match van houten potten met Kalanchoë ‘Magic Bells’. Wil je in de donkere maanden een warme sfeer? Gebruik dan koperen of glanzende potten. En voor een echte retro-look shop je de accessoires gewoon in de kringloopwinkel.

Verzorging
Kalanchoë behoort tot de meest eenvoudig te verzorgen kamerplanten. Elke plek in huis met daglicht volstaat. Geef eens per week een slokje water. Kalanchoës zijn verkrijgbaar bij onder meer tuincentra, bloemisten en supermarkten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist