Hyacint Purple Sensation

Lentebloeier van het Jaar 2009


Een van de populairste lentebloeiers is de hyacint. Deze lentetopper is vanaf januari verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Ze hebben allemaal één duidelijke overeenkomst: de zoete lentegeur. Een jury van tuin- en interieurdeskundigen heeft de hyacint ‘Purple Sensation’ uitgeroepen tot dé Lentebloeier van het Jaar. De naam doet het al vermoeden; het is een paarse hyacint die zowel in als om het huis voor een lentesensatie zorgt!

Sterk

De ‘Purple Sensation’ is afkomstig uit de zogenaamde groep Pearl-hyacinten. De hyacint ‘Purple Sensation’ is dus het paarse zusje van ‘Pink Pearl’, ‘White Pearl’, ‘Violet Pearl’ en ‘Blue Pearl’. Het unieke van Pearl-hyacinten is dat ze een tweede bloei kunnen geven en dat ze ondanks de zware ‘bebloeming’ niet zo snel omvallen. De Lentebloeier van het Jaar kleurt gedurende de bloeitijd van lichtpaars naar donkerpaars.

Makkelijk

Bloeiende bolletjes, als de hyacint ‘Purple Sensation’, vragen nauwelijks verzorging omdat de bloemen hun voeding uit de bloembol halen. Als je de ‘Purple Sensation’ in bakken zet, hoef je er dus alleen maar op te letten dat de grond niet uitdroogt. De bloeitijd is afhankelijk van de temperatuur. In huis kun je ongeveer twee tot drie weken genieten van de Lentebloeier van het Jaar; buiten heb je vaak meer dan zes weken lente-plezier. Zijn de hyacinten uitgebloeid? Geef de bollen een zonnig plekje in de tuin. De kans is groot dat je volgend voorjaar weer kunt genieten van de paarse sensatie!

Tip: Zet hyacinten in bakken bij de voordeur, bezoekers krijgen dan een vrolijke lente-ontvangst.


Kijk voor meer informatie op: www.bloembollencentrum.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist