Gladiolen

De zomer in een vaas

De (na)zomer is het seizoen voor gladiolen. De bloemen vertolken 'kracht'. Ze hebben een zwaardvormig uiterlijk, een krachtige symboliek en staan bovendien lekker lang in een vaas. Kortom, de gladiool heeft pure kracht!

Zwaardvormig
Gladiool komt van het Latijnse woord Gladius (zwaard) en verwijst naar het zwaardvormige uiterlijk van de bloem. De bloemen bloeien symmetrisch aan weerszijden van de steel en er zijn wel 150 verschillende cultivars. Ze worden verdeeld in twee groepen: de grootbloemige en de kleinbloemige. De grootbloemige gladiool kan een steellengte van 150 centimeter halen, terwijl de kleinbloemige maximaal zo'n 50 centimeter hoog wordt.

Via Gladiola
Een bekende uitdrukking luidt: "De dood of de gladiolen" en stamt uit de tijd van de Romeinen. Tijdens gladiatorengevechten vochten zwaardvechters in een arena letterlijk tot de dood of de gladiolen. De overwinnaar werd na afloop bedolven onder gladiolen. Sinds de Romeinse tijd symboliseren gladiolen kracht en overwinning. Niet voor niets heet de finish van de Nijmeegse Vierdaagse 'Via Gladiola' en krijgen de wandelaars gladiolen overhandigd.

Lekker lang
Gladiolen zijn uitstekend toepasbaar in zomerse monoboeketten. Juist door hun lengte krijgt een boeket meer allure en een krachtige uitstraling. Mix gladiolen ook eens met andere langstelige bloemen als dahlia's. Wanneer je bovendien kiest voor een eenvoudige vaas komen de sierlijke bloemvormen extra goed tot hun recht. Wanneer je ze in de vaas zet, snij je met een scherp mes drie tot vijf centimeter van de stelen af. Verwijder ook het overtollige blad, zodat er geen blad in het water komt te hangen. Zo blijft het water in de vaas helder en kun je extra lang van deze zomerpracht genieten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist