Geurige tuinkruiden

op eigen balkon

Heerlijke verse tuinkruiden. Dat is volop genieten: kijken, ruiken en proeven. Lekker in de soep, over de groenten, in sauzen, bij vlees- en visgerechten of bij de barbecue. Eigenlijk passen verse kruiden overal bij. Kweek ze zelf in potten voor op het balkon of terras.

Tijm is een van die lekkere tuinkruiden. We kennen gedroogde tijm als 'kruid' voor in allerlei gerechten. Tijm is een klein wintergroen struikje met lila tot witte bloemetjes, dat een zonnig plekje verdient op het balkon of terras. Bijen en hommels zijn dol op de honing in de tijmbloemetjes. Zo helpen we de natuurlijke bestuivers ook een handje.
Er zijn heel wat verschillende tijmsoorten, die van elkaar verschillen in hoogte, bloem- en bladkleur. De gewone tuintijm (Thymus vulgaris 'Compactus') heeft zonnige, geelgroene blaadjes en bloeit van mei tot juli met geurende lilaroze bloemetjes. Wrijf eens een blaadje tussen duim en wijsvinger en ruik.
Wie ook 's winters wil genieten van zelf gekweekte tijm, kan de takjes drogen. Rits de blaadjes als het kruid droog is van de steel. Bewaar de gedroogde kruiden in potten die hermetisch afgesloten kunnen worden.

Kruidentuintje
Er zijn meer kruiden die lekker en mooi zijn. Salie heeft prachtig grijs blad en bloeit vanaf juni. De blaadjes smaken heerlijk in soepen en sauzen. Rozemarijn heeft kleine, leerachtige blaadjes en bloeit van april tot juni met blauwviolette bloemtjes. De blaadjes smaken heerlijk in pittige soep, bij diverse vleessoorten in omeletten en kaassaus. Oregeno heeft mooie rechtopstaande stengels, ruikt heerlijk kruidig en bloeit vanaf juli tot september met roze bloemen. De jonge plantentoppen smaken heerlijk in pizza en tomatengerechten. Maak een kruidentuintje van verschillende soorten kruiden in potten. Leuk voor kinderen om te zien waar de tuinkruiden écht vandaan komen. Kruiden in potten vragen wel om extra verzorging. Geef ze water naar behoefte. Dat kan op warme, zomerse dagen wel iedere dag zijn.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist