Een groene oase

Zowel binnen als buiten

Nederland kent een echte kamerplantcultuur. Door verstedelijking zijn we een tijd lang het contact met de natuur verloren, maar door het plaatsen van kamerplanten werd deze binding weer terug gevonden. Daarom zie je in vrijwel iedere woning of kantoor wel een of meerdere planten staan.   

We brengen in onze woning gemiddeld de meeste tijd door in de woonkamer. Daarom is het belangrijk om er de sfeer te creëren die helemaal bij de past. Kamerplanten zijn hier uitermate geschikt voor. De urban jungle is de laatste jaren enorm populair geworden. Door veel verschillende kamerplanten bij elkaar te plaatsen, ontstaat er als vanzelf een groene oase in je huiskamer. Je kan alles mixen, zodat er echt een botanische junglesfeer ontstaat. Hangplanten, verplanten, cactussen in verschillende gekleurde potten, stoere natuurlijke materialen, botanische prints, je kan het zo gek niet bedenken. Een andere trend, die we steeds vaker zien, staat haaks op de urban jungle. Namelijk de keuze om in iedere hoek van de kamer één kamerplant uit te lichten. Het beste kan je hier grote, groene planten voor kiezen. Geschikte kamerplanten zijn bijvoorbeeld de Monstera Deliciosa, Yucca Rostrata en Strelitzia Nicolay. Voor welke trend je ook kiest, kamerplanten zorgen niet alleen voor een heerlijke, frisse sfeer, maar zorgen ook nog eens voor een gezond binnenklimaat. Ze filteren de lucht, zorgen voor het omzetten van koolstofdioxide in zuurstof, geven je onbewust een beter gevoel, nemen stof op en zorgen over het algemeen voor een goede luchtvochtigheid.

 

Ze zeggen wel eens dat de tuin het verlengde van je woonkamer is. Ook in de tuin kan je op verschillende manieren sfeer en rust aanbrengen. Leibomen beschikken over al deze kenmerken en zijn uitermate geschikt om voor schaduw en privacy  te zorgen. Bovendien nemen ze erg weinig ruimte in, waardoor ze perfect zijn als afscheiding van je tuin. Er zijn talloze leibomen te verkrijgen. Wanneer je op zoek bent naar een groenblijvende boom, is de photinia of de laurier een goede optie. Doordat ze groen blijven, bieden ze het hele jaar door bescherming en privacy. Wens je juist een hoge sierwaarde, waar je in de zomer van kunt genieten? Dan zou je een amberboom of sierappel kunnen overwegen. Leibomen vergen wel een klein beetje aandacht. Ze moeten jaarlijks gesnoeid worden om hun vorm te behouden.  Afhankelijk van de soort, kan dit in de zomer of de winter. Door de takken terug te snoeien en grote takken horizontaal te verbinden, krijg je een dichtere vertakking en dus nog meer schaduw.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist