Deze kamerplanten

moet je hebben

Groen, groener, groenst! Kamerplanten in huis zorgen voor sfeer, ontspanning en planten zijn ook nog eens goed voor de mentale gesteldheid. Zorgen voor kamerplanten in huis, stimuleert namelijk liefde en affectie. Ook kan je kiezen voor zuurstofrijke planten die de lucht zuiveren. Allemaal voordelen wanneer je planten in een ruimte plaatst. Kamerplanten worden steeds vaker ingezet als woondecoratie, al moet je niet over het hoofd zien dat er goed voor kamerplanten moet worden gezorgd. Kamerplanten zijn er in allerlei soorten en maten, daarom hebben we ideale kamerplanten op een rij gezet.

De monstera deliciosa
Deze kamerplant wordt ook wel de gatenplant genoemd. De plant neemt erg in populariteit toe en staat in menig huiskamer te stralen. Vergis je niet, de kamerplant groeit snel en wordt steeds groter. Het uitrollen van nieuwe bladeren ziet er prachtig uit. Hoe ouder de plant is, hoe meer gaten er in nieuwe bladeren zullen zitten. Zet de monstera deliciosa in een mooie hoek waar wel daglicht komt, maar niet non-stop directe zonlicht zodat de gatenplant volledig tot haar recht kan komen. Regelmatig water geven en de juiste maat pot aanschaffen zodat de plant extra goed kan groeien. Leuke decoratietip: zet deze gatenplant in een mand voor kamerplanten, het geeft zo’n gezellige sfeer.

Pilea peperomioides
Een prachtige naam voor een kamerplant die in het Nederlands de pannenkoekenplant wordt genoemd. Erg toepasselijk, want de bladeren zien er ook echt uit als pannenkoekjes. De pilea is een makkelijke plant om te onderhouden en is met een beetje water in de week al snel tevreden. Extra leuk aan deze plant is dat er al snel kleintjes komen. Zo kan je de pilea gemakkelijk en snel stekken en krijg je een pilea familie. Deze plant heeft echt een comeback gemaakt, want ook in de jaren ’70 was de plant zeer populair. Nu is de plant helemaal terug van weggeweest en koop je de plant in het tuincentrum!

Ficus Lyrata
Deze prachtige kamerplant heeft opvallende bladeren in de vorm van een viool, waardoor de plant ook wel vioolbladplant wordt genoemd in het Nederlands. De bladeren beginnen erg smal en worden steeds breder.  Het beste zet je hem zo licht mogelijk, waarbij enkel felle middagzon vermeden kan worden. Ook voor deze plant is het een leuk idee om een bijpassende plantenmand aan te schaffen voor een stijlvol resultaat. De plant heeft geen ingewikkelde wensen om helemaal tot haar recht te komen. Dat maakt de Ficus Lyrata een pareltje onder de kamerplanten.

Howea Forsteriana
Dit is een geweldige palm waar jaren plezier door kan worden ervaren. Deze palm staat in veel woonkamers en vraagt weinig aandacht en onderhoud. Met voldoende water in de week maak je deze palm al erg blij. Nog een aanrader nu we het toch over palmen hebben: de kokospalm is echt een feestje om in huis te halen. Uit de kokosnoot groeit een mooie palm en zo creëer je een tropische sfeer. Bovendien is de palm niet alleen een echte eyecatcher, maar ook nog eens makkelijk om te onderhouden. Ideaal! Onder de juiste omstandigheden zie je de palm extra goed groeien. Veel plezier van deze mooie kamerplanten!

Calathea kamerplant
Ten slotte willen we dit artikel afsluiten met de mooie calathea plant. Deze plant heeft prachtige bladeren die ’s nachts sluiten om de volgende dag weer open te gaan. Je hoort de plant daarom tegen het einde van de dag ritselen, erg gezellig en leuk! De plant is iets lastiger te onderhouden als je de kamerplant vergelijkt met de onderhoudsvriendelijke planten hierboven, maar nog steeds verloopt de verzorging niet op een ingewikkelde manier. De calathea is een echte eyecatcher in huis!

Wij zijn gek op groen, welke kamerplant kies jij?

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist