De Hosta

Terug van weggeweest

De Hosta is ijzersterk en voelt zich op veel plaatsen thuis. De prachtige bladeren en het gemak van de verzorging maken deze vaste plant nu zo populair. De keuze in kleuren en vormen is enorm: van donkergroen, blauw tot gevlekt en gestreept. Van de veelzijdige Hosta heb je maanden plezier, jaar in jaar uit!

Kleurvariaties
Oorspronkelijk komen hosta’s uit Noordoost-Azië. In 1784 kwamen de eerste zaden vanuit de Chinese havenstad Macao naar de Jardin des Plantes in Parijs. In eerste instantie was het een echte verzamelaarsplant, tegenwoordig is deze vaste planten bij een breed publiek geliefd. Niet wonderbaarlijk met dat prachtige blad in allerlei groottes, vormen en kleurvariaties van blauwgrijs tot witgroen gestreept. In de zomer verschijnen ook nog eens sierlijke aren met witte, blauwe of lila bloemen.

Waar plant je hosta's
Hosta’s houden van een vochtige bodem en organische mest. De meeste hostasoorten verlangen een plaatsje in de halfzon. Richtlijn hierbij is dat blauwbladige het best in de schaduw floreren en die met gele bladeren meer zon kunnen hebben. En hoe bonter de bladeren, hoe minder zon ze verdragen. Hosta's met dikkere bladeren kunnen weer meer zon verdragen. Ze zijn prachtig in sierpotten, in een gemengde border, op oevers en als solitaire plant. De laagste soort groeit tot zo’n 10 centimeter, de hoogste wordt meer dan een meter.

Slakken onder controle
Veel hosta’s krijgen te maken met slakkenvraat. Gelukkig zijn er genoeg milieuvriendelijke manieren en middelen om je hosta's tegen slakken te beschermen. Met regelmatig een rondje slakken vangen tijdens de schemering kom je al een heel eind. Een brede cirkel met gebroken schelpen of koffieprut om je plant (of pot) helpt als slakkenbarrière. Ook besproeien met in water opgelost knoflookpoeder moet slakken op afstand houden.

Leuk idee
Maak een hostahoekje van planten met verschillende bladkleuren. Zet de hogere achter de laagblijvende.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist