De 5 beste planten

voor je kantoor of bureau

Aangekomen op kantoor voordat de zon opkomt en weggaan in de schemering kan een echt gevoel van ontbering veroorzaken voor degenen die van het buitenleven houden. Het gebruik van een lichttherapielamp of lichtbak kan helpen, maar het toevoegen van enkele kamerplanten kan de ontbrekende natuur link zijn die nodig is om de productiviteit en tevredenheid op het werk te verbeteren. Kantoorplanten kunnen de luchtvochtigheid rond een bureau verhogen, de lucht zuiveren en een aanwinst zijn voor de inrichting van je werkruimte.

Slangenplant of Sansevieria 
De taaie aard van Sansevieria, ook wel de slangenplant of schoonmoeder staal genoemd, betekent dat het kan blijven groeien totdat de eigenaar met pensioen gaat. Niet alle slangen planten zijn gelijk gemaakt als het gaat om grootte. Perfect voor nieuwkomers in kamerplanten, slangen planten hebben weinig speciale aandacht nodig, geef hem op vrijdag een beetje water, net als de waterfles als je de deur uitgaat en geniet van deze langzaam groeiende bureauplant.

Afrikaanse violet
De plant met pluizige bladeren, populair in de jaren 70, heeft nog steeds een cultstatus en niet zonder reden: moderne Afrikaanse violette hybriden gedijen onder dezelfde omstandigheden als mensen, met een gemiddelde vochtigheid en temperatuur. Hoewel er voldoende licht nodig is voor bloemen, zijn Afrikaanse viooltjes niet kieskeurig over de bron van dat licht, en een op de plant gerichte fluorescentielamp is acceptabel. Een raam op het noorden of oosten zorgt voor ideale lichtomstandigheden; plaats deze plant niet in direct zonlicht. Miniatuur Viooltjes, met een diameter van minder dan zes centimeter, betekenen dat zelfs de kleinste ruimtes een bloeiende kantoorplant kunnen herbergen.

De Engelse klimop
Verzacht de harde lijnen van een bureau met een hangende plant zoals de Engelse klimop. De Klimop heeft gemiddeld licht en gemiddeld water nodig om binnenshuis te gedijen. Als het klimmende karakter van klimop te uitbundig wordt, wikkel dan klimopranken rond een latwerk of een draad obelisk voor een levend kunstwerk.

Zamioculcas zamiifolia
Zamioculcas zamiifolia, algemeen bekend als de ZZ-plant, is een vetplant met twee kenmerken die hem enorm populair hebben gemaakt als kamerplant: tolerantie voor weinig licht en het vermogen om te groeien met weinig water. De ZZ-plant komt oorspronkelijk uit Afrika en doet het prima met fluorescentielampen als enige lichtbron. De ladder vormige bladeren van de gewone ZZ-plant zijn een aangename toevoeging aan de kantooromgeving, maar de bijna zwarte stengels en bladeren zien er prachtig uit tegen een wit bureaublad. Een lipstick plant kopen of een bananenplant kopen zou ook nog een optie kunnen zijn.

Aloë Planten
Aloë Planten zijn gemakkelijk te kweken als ze worden geleverd met één essentieel ingrediënt: veel fel licht. Als een bureau in de buurt van een zonnig raam staat, plaats de plant daar dan en vergeet het, want deze vetplanten hoeven maar om de paar weken water te geven. Kweek ze in een zanderige cactus mix om te zorgen voor de uitstekende drainage die deze planten nodig hebben. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist