Calathea problemen

en oplossingen in de verzorging

Houd hier rekening mee bij de verzorging van de Calathea
Wil je meer weten over de problemen die de Calathea plant kan hebben en wat goede oplossingen hiervoor zijn? Dan ben je hier op de juiste plek. De Calathea is een prachtige plant die een geheel eigen uitstraling heeft. Deze plant heeft echter zeker wat aandacht nodig als het om de verzorging ervan gaat. Hoe kun je een Calathea het beste verzorgen en welke problemen kunnen zich voordoen bij deze plant? Wij gaan hier in dit artikel dieper op in. Voor meer informatie kun je ook kijken bijCalathea op mijnplant.info

De Calathea kan niet tegen te veel zonlicht
De Calathea is een plant die weinig licht nodig heeft. Krijgt deze plant te veel zonlicht, dan zal dit de plant beschadigen en zorgen voor bruine randen op de bladeren. Wat je hiertegen kunt doen is vrij simpel. Zet de plant bij voorkeur op een plek met (half) schaduw zonder direct zonlicht. Ook houdt de Calathea van een hoge luchtvochtigheid. Daarom is het belangrijk de plant op een afstand van radiatoren te zetten en tocht te vermijden. Deze plant heeft het meeste baat bij een warme ruimte.

De Calathea moet in de lente en zomer bemest worden
De Calathea moet in zowel de lente als de zomer bemest worden, omdat de plant dan nieuwe bladeren aanmaakt. Dit vergt veel energie van de plant. Als je ervoor zorgt dat de Calathea voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, zal ook de bladkleur beter behouden blijven. Hiervoor kun je het beste universele kamerplanten voeding gebruiken. Wanneer je een Calathea bemest, is het aan te raden nooit meer te geven dan er op de verpakking staat. In de herfst en winter hoef je de plant niet te bemesten. Doe dit dan ook zeker niet, gezien dit de plant kan beschadigen.

Verkleurde bladeren? Knip ze weg
Heeft jouw Calathea te maken met verkleurde bladeren? De bladtekening van de Calathea zal vervagen wanneer het blad verouderd. Dit blad is echter eenvoudig weg te knippen. Wanneer het blad verdroogt is of krult, kan dit betekenen dat de plant te weinig water krijgt of op de verkeerde standplaats staat. Wanneer de luchtvochtigheid laag is, zal dit voor een minder gezonde plant zorgen. Het beste wat je kunt doen is oude bladeren laag bij de grond afknippen. Hierdoor zal de plant energie besparen en behoudt deze haar sierwaarde. Omdat de Calathea niet groot wordt, hoef je deze niet te snoeien.

Ziekte door droge lucht
De Calathea kan last krijgen van ziekte door droge lucht. Zo kunnen zij last krijgen van spint, wat met name voorkomt als de kachel weer aangaat in het najaar. Droge lucht zorgt ervoor dat ongedierte toeneemt. Door de Calathea te sproeien, kun je de plant goed beschermen tegen ongedierte. Mocht je plant te maken hebben met spint, dan is het ook een goed idee om een bestrijdingsmiddel te kopen. Ga bij voorkeur voor een biologisch bestrijdingsmiddel.
 

Wij wensen je veel succes met de verzorging van jouw Calathea.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist