Bureauplant van het jaar 2009

Goudpalm

Ook wanneer het economisch minder voorspoedig gaat, blijft een optimale inrichting van de werkplek van belang. Kamerplanten leveren een waardevolle bijdrage aan de kwaliteit van de werkomgeving. Zo haalt u optimaal rendement uit... uzelf! Een panel van deskundigen van onder meer het Nationaal Gezondheidsinstituut (NIGZ), TNO Kwaliteit van Leven en Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO) beoordeelden vijf luchtzuiverende planten. De goudpalm is uitgeroepen tot Bureauplant van het Jaar 2009.

Plantje van de zaak
Luchtzuiverende planten als klimop (Hedera), graslelie (Chlorophytum), flamingoplant (Anthurium), Dieffenbachia en goudpalm (Areca) werden door de juryleden beoordeeld op diverse criteria waarvan de belangrijkste het luchtzuiverend vermogen en de praktische toepassing op de werkplek waren. Het deskundigenpanel oordeelde dat "de goudpalm een typische bureauplant is die niet alleen luchtzuiverend is maar ook door haar uiterlijk in zowel klassiek als modern ingerichte werkplekken uitstekend op haar plaats is. Doordat de goudpalm verkrijgbaar is in kleine en grote maten, kan de bureauplant op diverse plekken worden toegepast. Zo kan een kleine goudpalm prima op de bureautafel naast het computerscherm worden gezet en geeft een grote palm de ruimte een sfeervolle maar tevens gezonde impuls. Een ideaal plantje van de zaak!" De jury nam tevens mee in haar oordeel dat de goudpalm geen bijzondere verzorging behoefde; regelmatig water en af en toe plantenvoeding zorgen ervoor dat de palm jarenlang haar ‘werk' doet.

Onderzoek
Iedereen die langer dan vier uur per dag met een beeldscherm werkt, voelt zich aantoonbaar prettiger en is productiever dankzij planten op de werkplek. Dat is één van de conclusies van jarenlang internationaal onderzoek op gebied van plant, mens, kantoor en omgeving. Na uitgebreid praktijkonderzoek adviseerde TNO Kwaliteit van Leven afgelopen voorjaar om in kantoorruimten tenminste twee planten per 12 m2 te plaatsen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist