Bollenpret in de herfst

jong geleerd...

Tuinieren is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Ze zijn lekker buiten bezig, zitten met hun handen in de aarde, ervaren de invloed van de seizoenen en zien hoe planten groeien. Leer kinderen ook eens bloembollen planten. Het is een leuk en eenvoudig tuinklusje. En in het voorjaar worden ze, samen met u, beloond met een kleurrijke lentetuin.

Groei
Bloembollen zijn ideaal om de verschillende groeistadia te volgen. Laat kinderen daarom hun eigen bloembollen planten. Op het moment dat de bollen worden geplant is al te zien waar zich de wortels zullen vormen en welk deel straks gaat uitlopen. In het voorjaar wordt het pas echt spannend. Dan verschijnen de eerste sprietjes en vanaf dat moment zullen de kinderen de vorming van blad, knoppen en het ontluiken van de bloemen op de voet kunnen volgen. Dat vergeten ze nooit meer.

Planttijd
De beste tijd om bloembollen te planten is in oktober en november. Het is een eenvoudig tuinklusje. De vuistregel voor het planten is: twee keer zo diep als de bol hoog is en... met het puntje omhoog. Als de bollen in de grond zitten, geef dan meteen water. Zo kunnen de wortels zich snel ontwikkelen.

Rood wit blauw
Op de verpakking staat wanneer de bollen bloeien en hoe hoog ze worden. Meisjes willen eigenlijk alleen maar prinsessenroze bloemen. Zij gaan voor een mand vol roze tulpen en hyacinten. Tulp 'Angelique' vinden ze helemaal geweldig. Deze dubbele tulp ziet eruit als een rok met petticoat. Voetballertjes zullen de tulp 'Ronaldo' graag in de tuin hebben. Oranje tulpen en zalmkleurige hyacinten vormen het oranje legioen. Een bak met bloembollen in rood, wit, blauw ook dat kan. De Nederlandse driekleur is bovendien goed na te bootsen door bijvoorbeeld hyacinten in banen te planten. Figuren of namen kunnen goed met crocussen is het gazon worden 'geschreven'.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist