bollen-op-pot

Instant gezelligheid

 

Ben je toe aan meer gezelligheid in huis? En het liefst niet straks, maar nu? Bollen-op-pot zijn de oplossing! Deze lentetoppers geven direct een vrolijke en kleurrijke noot aan je interieur.

Weg winterdip
Het verlangen naar een sprankje lente kan zó groot zijn tijdens de wintermaanden. Helemaal wanneer er geen einde aan de donkere dagen lijkt te komen. Met bollen-op-pot ben je binnen mum van tijd van je winterdip af. Tulpen, narcissen, blauwe druifjes en hyacinten zijn verkrijgbaar in allerlei soorten. Eigenlijk bloeien deze vrolijke voorjaarsbollen pas in de lente in de tuin. Gelukkig kun je in huis nu al genieten van deze voorjaarsbrengers.

Bollen op wat?
Maar wat zijn dat eigenlijk, bollen-op-pot? Het zijn bloembollen die in een pot met potgrond zijn gezet en op het punt staan te gaan bloeien. Afhankelijk van de warmte in je huis, bloeien ze tot wel drie weken. Het leuke is dat je per uur kunt bewonderen hoe de bol-op-pot transformeert tot een uitbundige en kleurrijke bloem. Bollen-op-pot hebben weinig verzorging nodig. Zet ze op een lichte plek en geef ze af en toe een beetje water.

Lekker lokaal
Wist je dat het in bloei trekken van bloembollen in een warme kas broeien wordt genoemd? Net als etenswaren en bloemen kun je ook lokaal gekweekte bollen-op-pot kopen. Elk najaar worden de bloembollen in potten gezet. Met aandacht en vakmanschap worden ze verzorgd en gekweekt. Zodra ze beginnen te groeien, gaan ze snel naar de winkel, zodat ze bij jou thuis verder kunnen groeien en bloeien. Geniet ervan!

Leuke weetjes
Zet bollen-op-pot niet dicht bij de fruitschaal, want dat zorgt ervoor dat de bloemen sneller verouderen.Wist je dat bollen-op-pot eigenlijk helemaal geen potgrond nodig hebben? Alle voeding zit al in de bloembol. Je kunt dus prima de aarde van de bol afspoelen en deze in een vaas met water zetten.

Bollen-op pot kunnen heel goed tegen een paar graden vorst. Wees dus niet bang om ze op een wat koudere plek zoals de (balkon)serre neer te zetten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist