Bloempotten

als sfeerelement

Wat is een tuin zonder planten en bloemen? Met een aantal bloempotten kun je heel eenvoudig meer sfeer creëren. Dit is handig voor mensen zonder groene vingers, maar ook perfect voor op een groot terras. Niet alleen een palmboom maakt de tuin al gezelliger, maar ook de pot zelf kan een echt sfeerelement zijn!

Sfeer in elke stijl
Bloempotten zijn er in allerlei vormen en kleuren. Er is er dus altijd een die bij je stijl past! Maak een minimalistische tuin af met een aantal grote potten met strakke lijnen. Een neutrale kleur staat altijd goed, maar je kunt ook gaan voor een opvallend exemplaar. Ben je gek op de romantische sfeer? Wissel dan af met sierlijke vormen en verschillende hoogtes. Door ook te kiezen voor een aantal verschillende kleuren creëer je een speelser effect.

Foto: Ikala bloempotten

Haal binnen naar buiten
Verleng je woonkamer naar de tuin. Door de stijl van je tuin aan te passen aan de inrichting van je huis, breng je alles samen tot een mooi geheel. Heb je veel klassieke meubels? Ga dan ook voor een aantal bloempotten in deze stijl. Als je een specifieke accentkleur gebruikt in je interieur kun je dit terug laten komen. Er zijn daarnaast ook speciale bloempotten die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Zo maak je heel gemakkelijk dezelfde look! Plaats er grote bloemen en planten in zodat de pot echt opvalt.

De praktische voordelen
Naast de mooie uitstraling zijn buitenpotten ook ontzettend handig. Je kunt het makkelijk verplaatsen, planten makkelijk vervangen en zowel in een grote als kleine tuin neerzetten. Daarnaast zijn er veel onderhoudsvrije potten te koop. Ikala bloempotten zijn bijvoorbeeld een goede keuze. Deze zijn namelijk gemaakt van duurzaam en sterk kunststof waardoor het eenvoudig schoon te maken is. 

Goede maat
Bij het aanschaffen van een plantenbak moet je ook rekening houden met de juiste maat. Een bloempot moet eigenlijk minimaal 25 procent groter zijn dan het originele kweekpotje. Anders hebben bloemen en planten niet genoeg ruimte om te groeien.

Bloempotten vullen
Om de plant én de pot zo lang mogelijk mee te laten gaan, is het belangrijk om een bloempot op de goede manier te vullen. Eerst moet je zorgen voor een aantal gaten in de bodem. Soms zitten er al gaatjes in en soms moet je het er zelf in boren. Vul vervolgens de plantenbak voor een deel met hydrokorrels. Dit zorgt voor een goede afwatering en maakt de bloempot wat lichter. Leg er daarna nog een stuk anti-worteldoek op zodat de potgrond niet door de gaten stroomt. Vul de rest met potgrond en mooie bloemen en het genieten kan beginnen!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist