Bloemkwekerij in eigen tuin

Zomerbollen plant je in het voorjaar

Het zelf kweken van verse groenten en kruiden is de laatste jaren steeds populairder geworden. In het voorjaar kunnen tomaten, courgettes en kruiden als bieslook en peterselie geplant worden om vervolgens in de zomermaanden te oogsten. Behalve het zelf groenteboeren is het ook leuk om je eigen zomerbloemen te kweken. Bijvoorbeeld met zomerbollen; ze zijn niet duur, zijn eenvoudig te planten en zorgen voor de mooiste bloemen.Zomerboeket uit eigen tuin

Bloembollen die in de zomermaanden tot bloei komen, worden zomerbollen genoemd. Het zijn dankbare tuinbloeiers die in het voorjaar volop verkrijgbaar bij het tuincentrum. Juist als de meeste tuinplanten uitgebloeid zijn, geven zomerbollen volop kleur aan de tuin. Er zijn veel soorten die zich ideaal lenen voor de start van een eigen bloemenhoekje. Ideale zomerbollen zijn dahlia's, begonia's, gladiolen, lelies, anemonen en Crocosmia. Ze staan garant voor een zee aan bloemen. Je kunt ze afsnijden om je eigen zomerboeket te maken voor binnen of voor buiten op de tuintafel.

Zomerbollen planten
Net als groente en kruiden plant je zomerbollen in het voorjaar wanneer de kans op nachtvorst is verdwenen. Kies hierbij voor een zonnige plekje want zomerbollen zijn zonaanbidders. De vuistregel is dat bollen tweemaal zo diep geplant worden als de bol hoog is. Dahlia- en begoniaknollen zijn hierop een uitzondering, want die worden net onder de oppervlakte geplant. Geef na het planten water zodat zomerbollen kunnen wortelen, groeien en bloeien. Zomerbollen hoeven vervolgens geen extra water te krijgen, ze houden van evenveel vocht als de overige tuinbeplanting. Vanaf juli bloeien de eerste zomerbollen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist