Bloemen en vlinders

groenrijk wonen

In juli is het volop zomer en met een beetje geluk kun je elke dag tot 's avonds laat buiten zijn. De tuin staat volop in bloei en veel bloemen geven prettige geuren. Een van de planten die eigenlijk niet mag ontbreken in de zomertuin is de vlinderstruik. Dat is namelijk niet alleen genieten van indrukwekkende bloemtrossen maar ook van... vlinders!

Aantrekkingskracht
De vlinderstruik (Buddleja) is een betoverende verschijning met opvallende bloemtrossen die per soort variëren qua kleur. Zo zijn er witte, roze, blauwe, lila, dieppaarse en purperrode vlinderstruiken. De bijzondere bloemtrossen en doordringende geur hebben een enorme aantrekkingskracht op vlinders. De vlinders doen zich tegoed aan de nectar. Een boeiend schouwspel waar je haast eindeloos naar kunt kijken!

Makkelijk
Doordat de vlinderstruik bloeit vanaf de nazomer is de maand juli een uitstekend moment om de struik te planten. Zet ‘em op een zonnige plekje en voeg bij het planten wat ‘plant-startmix' toe. Geef vervolgens flink water. Zo zorg je ervoor dat de struik snel ‘aanslaat'. Geef tijdens de bloei regelmatig water en voeg wat Pokon plantenvoeding aan het gietwater toe. De beloning is een extra rijke bloei!

Balkon en terras
Voor bloemen- en vlinderliefhebbers zonder tuin is er goed nieuws. Er zijn ook dwergsoorten van de vlinderstruik die prima in potten en bakken geplant kunnen worden. Ook het balkon of terras wordt zo een waar vlinderparadijs!

Tip: Door uitgebloeide bloemen weg te knippen stimuleer je de plant om langer door te bloeien.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist