Bloemen, bijen en betere bodem

Nu is de tijd om te zaaien

Tuinspecialist DCM introduceert vier kant-en-klare bloemenmengsels met zaden van minimaal 20 verschillende eenjarige en meerjarige zomerbloeiers. De bloemenzaden zijn vermengd met een organische bodemverbeteraar die zorgt voor een betere verdeling en een goede beworteling. Op deze manier verrijken de bloemenmengsels de biodiversiteit boven als onder de grond en verbeteren ze ook de bodemstructuur. Als de bloemen verschijnen, zijn ze een lust voor het oog. Afhankelijk van de gekozen mix worden vlinders, nuttige insecten, bestuivers en lieveheersbeestjes aangetrokken. De mengsels verschillen van kleur, bloemvorm en hoogte (tot 70 cm). Zo ontstaat er kleurrijke bloemenwei die zorgt voor een bloemenpracht van juni tot diep in het najaar

Bloemenmix op maat
Behalve grote sierwaarde leveren de kleurrijke bloemen een belangrijke bijdrage aan een betere biodiversiteit. Ze zijn aantrekkelijk voor vlinders, honingbijen en andere bestuivers die er maar wat graag nectar komen ‘tanken’. Ook worden er nuttig insecten gelokt die kunnen helpen bij tuinproblemen. Lieveheersbeestjes eten bijvoorbeeld bladluizen op!

Eenvoudig zaaien
Je kunt de DCM Bloemenmengsels van maart tot en met juni zaaien op een zonnig tot half schaduw plekje in de tuin. De eerste bloemen verschijnen dan vanaf juni. De verpakkingen zijn voorzien van handige strooigaten voor een gelijkmatige verspreiding. Nadat de bodem zaaiklaar gemaakt is, verspreid je het zaad gelijkmatig over de grond en hark je het vervolgens zachtjes en oppervlakkig in. Vergeet vervolgens niet om het geheel goed aan te drukken voor een goed contact tussen de zaden en de grond. Geef vervolgens voldoende water voor optimale ontkieming. Om te voorkomen dat de zaadjes wegspoelen is het belangrijk om water te geven met een fijne, zachte straal. Of gebruik een handig trucje: leg een stuk jute of vitrage over het zaaibed en geef dan water.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist