Bloembollen planten

Hollandse lente begint in het najaar

Nederland is een bloembollenland. Van heinde en ver komen toeristen in het voorjaar naar Nederland om een bezoek te brengen aan de Bollenstreek en de Keukenhof. In het najaar worden daar jaarlijks tientallen miljoenen bloembollen geplant die in de lente tot bloei komen. Ook in eigen tuin is het tijd om bloembollen te planten. Het is een eenvoudig herfstklusje en dé ideale manier om een bijzondere voorjaarstuin te creëren. Of je nu gek bent op tulpen, narcissen, crocussen, keizerskronen of sieruien: de Hollandse lente begint in het najaar.Bonte mix

De laatste jaren is het planten van bloembollen op nonchalante wijze sterk in populariteit gestegen. De voorjaarstuin krijgt een natuurlijke en oorspronkelijke uitstraling. Verschillende bloembollen worden gemixt en uitgestrooid in de tuin. Op de plek waar ze neer komen, plant je ze vervolgens. Dat kan vrolijke lentewei opleveren met een bonte verzameling van kleuren, geuren en bloemvormen. Een rustiger maar minstens zo indrukwekkende tuin krijg je door te kiezen voor één kleur.

Genoeg keuze
Continue worden er nieuwe bloembollen ontdekt en officieel gedoopt. Wanneer je een bezoekje brengt aan bijvoorbeeld het tuincentrum zul je zien dat er heel veel nieuwe en bijzondere soorten zijn. Sinds enkele jaren zijn er volop 'zwarte' tulpen, crèmekleurige keizerskronen (Fritillaria raddeana), gele hyacinten en witte druifjes te koop. Ook relatief onbekende bloembollen als sieruien (Allium) en hondstand (Erythronium) zijn de moeite waard om eens uit te proberen.

Eenvoudig
Het planten van bloembollen is een eenvoudig klusje. De vuistregel is: plant de bol twee keer zo diep als de bol hoog is en... het puntje omhoog! Het assortiment beschikbare bloembollen bij onder andere tuincentra is vanaf begin september optimaal. Er zijn bollen die vroeg bloeien zoals crocussen (vanaf januari/februari) en laatbloeiers zoals sieruien (vanaf mei/juni). Daar kun je rekening mee houden! Plant daarom dit najaar eens crocussen, narcissen, tulpen en sieruien. De tuin kleurt dan vanaf februari tot in juni!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist