Bloembol van het Jaar

Sterhyacint

Scilla siberica, met als Nederlandse naam sterhyacint, is door een jury van groendeskundigen verkozen tot Bloembol van het Jaar 2010. Een terechte winnaar: niet alleen door zijn vrolijke uitstraling maar ook omdat het een super makkelijk bolgewas is. Plant de bloembol in het najaar en vanaf maart verschijnen de blauwe bloemen. Heeft de sterhyacint het naar zijn zin? Dan kan de voorjaarsbloeier zich jaar in, jaar uit flink uitbreiden.Overal
In de herfst een plekje vinden voor de sterhyacint (Scilla siberica) is niet moeilijk, want de bolletjes kunnen op veel verschillende plaatsen worden geplant. Zo voelt de sterhyacint zich prima thuis onder bladverliezende heesters en bomen, maar ook op een zonnig plekje in de border verrijkt de Bloembol van het Jaar het lentegevoel. Als de bloemen zijn uitgebloeid dan kan de sterhyacint gewoon in de grond blijven zitten. Elk voorjaar bloeien ze gewoon weer opnieuw. De sterhyacint behoort tot de verwilderingsbollen en ze kunnen, als ze op de goede plek staan, zichzelf vermeerderen. De bolletjes worden vijf tot tien centimeter diep geplant.

Combinaties
In een border met wat schaduw is de sterhyacint een prachtige partner voor het leverbloempje, een vaste plant die met zijn diepblauwe bloemen prachtig kleurt bij de sterhyacint. Ook tussen en naast sleutelbloem (Primula) en hosta is de sterhyacint een verrassend mooie aanvulling. Heel natuurlijk is de combinatie met andere lentebloeiers zoals kleinbloemige narcissen.

Wit
De sterhyacint wordt tien tot vijftien centimeter hoog. Het bolletje bloeit met meerdere bloemstelen. De stervormige, hangende bloemen zijn blauw van kleur met een donker streepje. Behalve de blauwe sterhyacint is er ook een witte: Scilla siberica ‘Alba'. Met haar witte bloemen is deze sterhyacint op een plek met wat schaduw een opvallende verschijning.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist