Begonia

Woonplant van de maand mei


De Begonia, verkozen tot Woonplant van mei, ademt enthousiasme en vrolijkheid - precies in het kleuraccent dat je je huis wil geven. Kortom, een spektakelplant die alle aandacht opeist, voor kitsch zorgt en die je kort maar wel héél heftig lief kan hebben…

Hotshot voor mei

Michel Bégon ontdekte de Begonia in 1690 als bloemkamerplant, die tot op de dag

van vandaag ongekend populair is. Alleen al in Nederland zetten honderdduizenden designliefhebbers de Begonia’s binnen en dat bovendien in meer variaties dan ooit. Begonia’s groeien vooral in de breedte en zijn echt een statement. En ze bieden enorme afwisseling: met enkelvoudige, ronde of niervormige bladeren en een heel spectrum aan bloemen.

Uniseks

Begonia's hebben vrouwelijke én mannelijke bloemen. De vrouwelijke bloemen

herken je aan de driehoekige verdikking onder de bloemen. Iets wat de mannen missen.

Begonia’s zijn verkrijgbaar in allerlei vrolijke kleuren, variërend van wit tot donkerrood en paars. En van geel, oranje tot zelfs meerkleurige types, met bloemen die wel 7 cm (!) groot kunnen worden. Begonia’s fantastische bloembossen geven in één keer een overweldigend interieureffect.

Deze uitbundige Woonplant van mei heeft veel licht nodig, maar kan niet tegen

felle zonnestralen. Geef twee maal per week water, lichtvochtig houden maar niet overdrijven en eens per week even kamerplantenvoeding toedienen. Voorkom tocht

en temperatuurschommelingen en verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen.

Van iedere Begonia bloemenboost kun je ongeveer acht weken achtereen genieten.

Begonia’s vind je bij bloemist en tuincentrum.
 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist