Beauty-nieuws voor vazen

Seizoen voor stijlvolle snijorchidee begint

Vanaf oktober start weer het seizoen van de Cymbidium. Deze bijzondere snijorchidee kenmerkt zich door een lange tak met een bloementoorts. Elke bloem heeft een holle, boogvormige en gewelfde lip dat op een bootje (in het Grieks ‘Kymbos’) lijkt. Door de unieke combinatie van moderne uitstraling en symboliek is de bloem zeer geschikt om te geven én te krijgen. Met eenvoudige verzorgingstips kun je bovendien tot wel vijf weken genieten van deze beauty…Natuurlijk
Hoewel de Cymbidium het hele jaar verkrijgbaar is, begint het echte seizoen in oktober. Vanaf dan is deze snijorchidee er in de meeste soorten en kleuren. Door haar moderne uitstraling is de Cymbidium moeiteloos toe te passen in eigentijdse interieurs. Zet de bloem bijvoorbeeld in glazen vazen in verschillende tinten en vormen. Door de transparante vaas krijgt de Cymbidium alle aandacht. Eén bloemtak per vaas is al voldoende voor een ‘wow-effect’. Door bovendien te kiezen voor vazen met verschillende vormen en tinten benadruk je op subtiele wijze de natuurlijke uitstraling van de Cymbidium.

Speciale bloem
Doordat de Cymbidium tegenwoordig vaak als bruidsbloem wordt gebruikt, is een moderne betekenis: ‘Sprookjes worden werkelijkheid’. In China staat de bloem van oudsher symbool voor een gewaardeerde en gerespecteerde vriendschap en wordt de Cymbidium beschouwd als een speciaal geschenk tussen vrienden. Of het nu gaat om een bruiloft, verjaardag, etentje of ‘zomaar’… een Cymbidium is altijd een schot in de roos!

Verzorging
In optimale omstandigheden kan de Cymbidium een vaasleven van tot wel vijf weken hebben. Zorg bijvoorbeeld dat de vaas en het water schoon zijn én blijven. Snij één centimeter van de steel schuin af en zet de bloem in het lauw water. Als de steel in een laagje van 10 cm staat, is dat voldoende. Snij elke vijf dagen een centimeter af en ververs gelijk het water.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist