Balkondahlia

Kant en klare zomersfeer

De dahlia is één van de populairste zomerbollen van Nederland en een graag geziene zomergast in de tuin. Op balkon en terras komt de dahlia minder vaak voor. Maar er is goed nieuws voor balkonbezitters! Sinds kort zijn er zogenaamde balkondahlia's. Vanaf mei tot en met augustus zijn deze kant en klare dahlia's in bloei verkrijgbaar bij tuincentrum en bloemist. In een mum van tijd creëer je nu op elk balkon je eigen zomers bloemenfeestje.

Zomerbol
De dahlia is bij actieve tuiniers de populairste zomerbol om in het voorjaar te planten in borders. Het duurt dan ongeveer twee maanden voordat de eerste bloem zichtbaar is. Dat is niet ideaal voor balkon- en terrasbezitters. Die willen vaak meteen een bloemrijke omgeving. Sinds kort zijn er bloeiende dahlia's op pot verkrijgbaar. Het betreft met name soorten die relatief laag blijven (ongeveer 40 centimeter hoog). Ideaal om toe te passen in potten of balkonbakken. Dahlia's zijn vanwege hun opvallende bloemvorm echte eyecatchers en verkrijgbaar in verschillende kleuren (o.a. wit, rood en geel). Uiteraard kan de dahlia op pot ook rechtstreeks in de border geplant worden.

Makkelijk
De verzorging van bloeiende dahlia's is zeer eenvoudig. Plant ze in bakken of potten. Zo krijgen de wortels meer ruimte en nieuwe potgrond houdt het water beter vast. Je hoeft de zomerbloeiers uitsluitend in droge perioden water te geven. Als ze ‘dorst hebben' gaan ze wat slap hangen, maar na een slok water gaan ze vanzelf weer stralen. Extra plantenvoeding is bij de dahlia's niet nodig. Daarmee is de dahlia op pot ook een ideale plant voor de nazomertuin want deze trendy bloeier houdt er pas mee op als de eerste nachtvorst zich aandient.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist