Astilbe

Vaste plant van het jaar 2008

Met astilbes in pot is het heerlijk schikken. Wat flinke planten, moderne potten of manden, een leuk tafeltje en wat leuke bijpassende hebbedingetjes zijn de ingrediënten om trendy plekjes te creëren op het balkon of terras.

Astilbes zijn met hun prachtige bloempluimen in het late voorjaar en de zomer in diverse kleurschakering echte blikvangers. Geen wonder dat deze mooie planten zijn uitgeroepen tot ‘Vaste plant van het jaar 2008’.

Dat betekent dat er niet alleen hier, maar ook in tuin- en vrouwenbladen volop informatie te vinden is over astilbes en hun toepassing.

 

 

Japanse oorsprong

Astilbes komen van oorsprong uit oost Azië. De planten hebben een pluimvormige, spirea-achtige bloeiwijze. Vandaar dat ze ook wel eens de naam (pracht)spirea dragen. Over de hele wereld zijn liefhebbers en kwekers aan het experimenteren geslagen met kruisingen. Er bestaan heel wat varianten van verstild wit of suikerspinroze tot dieprood.

De bladeren zijn glanzend, diep ingesneden en donkergroen.

De bloemen worden ook wel gebruikt als snijbloem.

Ook de uitgebloeide pluimen zijn nog aantrekkelijk. In de winter geven ze extra sierwaarde aan het balkon of terras.

Gemakkelijk

Hoewel de astilbe een gemakkelijke plant is, zijn er toch wat kleine regeltjes om rekening mee te houden. Een vochthoudende, humusrijke grond is een belangrijke voorwaarde om langdurig te kunnen pronken met de astilbes. Voor een vlotte groei en rijke bloei is het belangrijk om de grond goed vochtig te houden. In de vrije natuur groeit de Astilbe in de halfschaduw aan de oevers van beekjes. Ze doen het in de tuin en op het terras ook goed in de volle zon als ze maar genoeg water krijgen. Teveel zon geeft wel een kortere bloei. 

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist