Abessijnse gladiool

Zomerbol van het jaar


De Abessijnse gladiool is uitgeroepen tot Zomerbol van het Jaar 2008. Plant deze bloembol in het voorjaar en je wordt vanaf juli getrakteerd op prachtige witte bloemen met een donker lilarood hart. Bovendien geurt de Abessijnse gladiool heerlijk! Dus: nu zomerbollen planten en straks genieten van een zinderende zomertuin.

 

De Abessijnse gladiool (officiële naam: Acidanthera of Gladiolus callianthus ‘Murielae’) is een echte zomertopper: prachtige bloemen, lange bloei en een heerlijke geur! Deze zomerbeauty voelt zich zowel in de tuin thuis als in potten op balkon of terras.

Zomerbollen planten

Zoek een mooi zonnig plekje in de tuin en ga aan de slag! Zomerbollen worden tweemaal zo diep als de bol hoog is geplant. De Abessijnse gladiool moet dus ongeveer 10 centimeter diep de grond is. Je kunt de bollen bijvoorbeeld 10 centimeter uit elkaar planten. Wanneer je als de kans op nachtvorst is verdwenen (eind april/mei) de bloembollen plant, hoef je alleen maar te wachten tot het zomer wordt!  Eenmaal het plezier van zomerbollen ontdekt? Combineer dan de Abessijnse gladiool eens met andere betoverende zomerbollen als de dieppaarse dahlia ‘Arabian Night’ of de rode dahlia ‘Ellen Houston’.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist