4 tips om je planten goed te verzorgen

je planten verdienen het

Jouw planten verdienen alleen het allerbeste! Kamerplanten doen meer dan er alleen mooi uitzien. Wist je dat tijd doorbrengen in de buurt van planten kan helpen om stress te verminderen? En dat niet alleen, ze helpen ook je concentratie verbeteren én je humeur een flinke boost te geven. Kortom: onmisbaar in jouw fijne thuis. Met een beetje zorg zullen je kamerplanten jouw jarenlang veel plezier geven. Tenminste, als je weet hoe je deze geluksbommetjes moet verzorgen. We helpen je graag!

#1 Licht

Iedereen die ooit geprobeerd heeft een kamerplant in leven te houden weet dat het een uitdaging kan zijn, maar je kunt dit! Ten eerste is het goed om te weten dat verschillende planten verschillende hoeveelheden licht nodig hebben, dus het is belangrijk je onderzoek te doen. Zo hebben vetplanten en cactussen helder licht nodig, terwijl varens en philodendron de voorkeur geven aan omstandigheden met minder licht. Zorg ervoor dat je je planten in de buurt van een raam zet waar ze de juiste hoeveelheid licht krijgen. Zo komen jouw mooiste planten tot bloei!

#2 Water

Overbewatering is een van de meest voorkomende fouten die mensen maken bij de verzorging van kamerplanten, en zeker bij kleine planten. Voor je water geeft, controleer je of de grond droog is. Als dat zo is, voeg dan langzaam water toe tot de grond vochtig, maar niet doorweekt is. Laat de plant uitlekken voor je hem weer in de pot zet. Te veel water kan de wortels doen rotten, en de plant kan gaan vergelen of verwelken. Dat zou zonde zijn!

#3 Meststof

Net als met water is het belangrijk niet te overdrijven met kunstmest. Binnenplanten hoeven meestal niet meer dan eens per maand bemest te worden. Als je toch bemest, gebruik dan een verdunde meststof oplossing en breng die aan volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Geef jouw favoriete plant de aandacht die hij verdient!

#4 Temperatuur en vochtigheid

De meeste kamerplanten worden gelukkig van een gematigd klimaat met een gematigde vochtigheidsgraad. Vermijd planten te plaatsen in de buurt van verwarmings openingen of op tocht van deuren of ramen. Als de lucht in je huis bijzonder droog is, moet je je planten misschien regelmatig benevelen of investeren in een luchtbevochtiger. Dus waar wacht je nog op? Met deze tips kun je - zelfs zonder groene vingers -  jouw planten van een mooi leven voorzien.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist