Wereldprimeur

Loewe en Mimi Defined™

Op de IFA 2018 presenteert Loewe 's werelds eerste tv met geïntegreerd, gepersonaliseerd geluid. Alle Loewe tv's worden voortaan uitgerust met de geavanceerde geluidssoftware Mimi Defined™ voor een gepersonaliseerde geluidsoptimalisatie. Deze belangrijke ontwikkeling op het gebied van geluidsverbetering en tv-innovatie komt er naar aanleiding van de langetermijnsamenwerking met Mimi Hearing Technologies, de internationale marktleider van geluidspersonalisatie. Televisiekijken wordt een unieke, gepersonaliseerde luisterervaring – alleen in de zetel, met een geliefde of met familie en vrienden. Mimi Defined™ creëert een gepersonaliseerde tv-ervaring die is afgestemd op de persoonlijke luisterbehoeften. Wat vroeger alleen mogelijk was met een koptelefoon, kan nu ook met luidsprekers en de tv-soundbar van Loewe. Dit najaar wordt de software van alle Loewe televisies en verbonden apparaten met de nieuwe technologie geüpgraded.

Mark Hüsges, CEO van Loewe:
"Bij Loewe is het geluid van een televisie net zo belangrijk als de beelden. We combineren de meest hoogwaardige hardware met de nieuwste software om onze klanten de best mogelijke tv-ervaring te bieden, zowel op het vlak van geluid als beeld. Je favoriete serie heeft vanaf nu naast haarscherpe beelden ook glasheldere klanken."

Dr. Henrik Matthies, CEO van Mimi Hearing Technologies:
"Loewe staat voor perfectie en plezier in entertainment. We zijn heel blij dat we met Loewe onze gepersonaliseerde geluidservaring rechtstreeks bij de mensen thuis kunnen brengen, zodat iedereen samen van televisie kan genieten met de best mogelijke combinatie van beeld en geluid." De beginsituatie:

De beginsituatie:
Als een beeld plots wazig lijkt, is het logisch dat je je bril gaat zoeken. Als het echter op het gehoor aankomt, zijn er maar weinigen die hier evenveel aandacht aan besteden. Iedereen ervaart de volheid van het geluid van een liedje of film anders, want ons gehoor verschilt van persoon tot persoon en evolueert naarmate we ouder worden. De geluidsperceptie bereikt meestal een hoogtepunt op de leeftijd van 20 en neemt daarna geleidelijk af. De gemiddelde nauwkeurigheid van ons gehoor gaat gewoonlijk achteruit naarmate we ouder worden. Geluiden klinken wat vager, minder scherp, en de diversiteit en rijkdom aan details gaan verloren. Dit effect heeft ook een invloed op de geluidservaring van televisie. De enige oplossing hiervoor was tot nu toe het verhogen van het volume – om ‘meer’ of ‘beter’ te horen. Wanneer mensen met verschillende hoorvermogens samen televisiekijken, kunnen zij hier dus niet allemaal in dezelfde mate van genieten.

Het resultaat:
Kijkers beleven geen optimale geluidservaring en ondervinden meer ruis. Het genieten van entertainment en gezellig samen televisiekijken lijdt onder de inherente verschillen in geluidsperceptie.

De oplossing:
Door hun technologieën te combineren, kunnen Mimi Defined™ en Loewe geluid afstemmen op het persoonlijke gehoor. Nu kan elk detail gehoord en beleefd worden met duidelijkere, warmere en meer evenwichtige klanken. Zo zal de luisteraar bijvoorbeeld gesproken details in muziek, films en documentaires makkelijker kunnen waarnemen en geluiden beter kunnen onderscheiden, wat voor een vollere klank zorgt.

Kort samengevat:
Een betere geluidskwaliteit aan een lager volume, minder ruis en een scherpere, meer gepersonaliseerde luisterervaring.

Met Mimi Defined™ kan vanaf nu elke generatie genieten van optimaal hoorcomfort en gepersonaliseerd geluid. De combinatie van de beste Loewe hardware en de gepersonaliseerde geluidskalibratie van Mimi Defined™ zorgt voor de ultieme unieke luisterervaring. De software van Mimi Defined™ – die vroeger alleen in koptelefoons werd aangeboden – kan nu voor de eerste keer wereldwijd ook gebruikt worden in de luidsprekers van Loewe televisies, met één enkel knopje op de afstandsbediening.

Zo werkt het:
Er wordt een persoonlijk profiel aangemaakt met de vooraanstaande digitale hoortest-app van Mimi of met behulp van leeftijdgebonden aanpassingen op basis van het geboortejaar. Met de gegevens van meer dan een miljoen anonieme Mimi-hoortests creëert de app een gepersonaliseerd geluidsprofiel. Daarna test de app het gehoorbereik van de gebruiker op verschillende frequenties, en daaruit wordt een gepersonaliseerd Mimi Defined™ luisterprofiel gecreëerd – voor een optimale geluidsweergave. De werking is anders dan bij een traditionele toonregelaar die simpelweg de frequenties versterkt wanneer het gehoor zwakker is, en maximale volumes verhoogt. Voor een optimale geluidsbeleving moet echter het volume van de individuele frequenties in het geluid nauwkeurig berekend worden en aan het persoonlijke hoorvermogen aangepast worden. Dat is precies wat de intelligente technologie van Mimi Defined™ doet: geluidsmateriaal wordt in realtime geanalyseerd en op uw persoonlijke gehoorgevoeligheid afgestemd. De algoritmes herkennen de werking van een ‘optimaal’ menselijk oor en gebruiken het gepersonaliseerde Mimi-luisterprofiel om de zwakker klinkende delen van het geluidssignaal te versterken. Mimi Defined™ kan met een afstandsbediening aan- en uitgezet of aangepast worden onder de geluidsinstellingen (‘sound settings’) in de gebruikersinterface van Loewe (Loewe OS). Een profiel kan aangemaakt worden met de hoortest-app van Mimi en vervolgens met de televisie verbonden worden. Een andere snelle en gemakkelijke mogelijkheid is om op de tv een persoonlijk profiel aan te maken, gebaseerd op het geboortejaar van de gebruiker, of een groepsprofiel (met geboortejaren per decennia). Dankzij de ingebouwde personalisatie passen het systeem en de soundbar van Loewe het geluidssignaal automatisch aan uw gehoor aan.

Het resultaat: 
Loewe is een van de weinige merken in het premiumsegment dat een gelijkwaardige vakkundigheid aanbiedt voor beeld en geluid. Met de Loewe premiumproducten en een technologie die voor een perfect samenspel van beeld en geluid zorgt, worden zintuigen geprikkeld en emoties opgeroepen. Een allesomvattende toegevoegde waarde die zich weerspiegelt in de kwaliteit van het vakmanschap, de materialen, het design en de toekomstgerichte ontwikkelingen. Samenwerkingen met andere technologiebedrijven zoals het succesvolle Mimi Hearing Technologies uit Berlijn, leiden tot bijzondere innovaties waarin de specifieke toepassingen en technologieën van beide bedrijven gecombineerd worden. Vooral deze innovaties maken van Loewe een pionier op beide gebieden.

De levendigheid en innovatieve kracht van de visuele producten van Loewe wordt nu ook toegepast op de audioproducten. Loewe zet een nieuwe maatstaf in de ontwikkeling van geluidstechnologie en in het verbeteren van de geluidskwaliteit met Mimi Defined™. Deze innovatieve technologie werkt zowel standalone als aangepast aan een vooraf ingestelde groep kijkers – voor alle generaties en alle gezinnen. Hightech met persoonlijkheid, een televisie-ervaring met alle geluidsdetails en een gepersonaliseerd luisterprofiel. De realiteit herontdekken wordt kinderspel. All-in-one design.

Over Mimi Hearing Technologies.
Mimi is een wereldmarktleider in digitale hoortesten en geluidspersonalisatie. Het bedrijf werd in 2014 in Berlijn opgericht door Philipp Skribanowitz, dr. Nick Clark, Pascal Werner en dr. Henrik Matthies. Hun gepatenteerde, internationaal bekroonde technologie werd ontwikkeld en gevalideerd door een team van specialisten, in nauwe samenwerking met het universitair ziekenhuis Charité Universitätsmedizin in Berlijn. De apps van Mimi zijn erkend als medische producten in Europa (CE, klasse I). Zo’n miljoen hoortesten uit 150 landen vormen samen ‘s werelds grootste digitale databank van het menselijk gehoor. Ondanks de imperfecties van het menselijk oor kan de technologie voor geluidspersonalisatie met Mimi Defined™ iedereen een optimale, gepersonaliseerde luisterervaring bezorgen.

Loewe - wij hebben televisie uitgevonden!
De onderneming werd in 1923 door de broers Siegmund en David Ludwig Loewe opgericht. Tijdens de 8e editie van de Funkausstellung te Berlijn in 1931 toonde Loewe voor het eerst een elektronische televisie-uitzending. Het leverde Loewe zelfs een plaats op de cover van de New York Times op. De techniek die daarbij werd toegepast, was bedacht door de geniale uitvinder en fysicus

Manfred von Ardenne, de toenmalige hoofdingenieur bij Loewe. Op dat moment vond Loewe televisie uit. Loewe ontwikkelde ook het eerste draagbare televisietoestel. Maar er is meer: de Loewe Art 1 - die intussen tot een designicoon is uitgegroeid - werd in de jaren tachtig van de vorige eeuw in het Museum of Modern Art (MoMa) in New York tentoongesteld.

Tot op vandaag zijn toestellen van Loewe ‘Made in Germany’ en worden ze gemaakt met passie, enthousiasme en een indrukwekkende knowhow. Het hoofdkantoor, de ontwikkelings-, productie- en serviceafdeling bevinden zich in Kronach (Oberfranken). De producten van Loewe zijn niet alleen tot in de kleinste details doordacht. De modulaire techniek, de hoogwaardige materialen, de nauwkeurige verwerking, de regelmatige software-updates en het tijdloze design staan garant voor de duurzaamheid van de producten van Loewe.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Loewe?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist