Philips onderzoek thuisbioscoop

Samen een film kijken? Mond houden!

Thuis een filmpje kijken, heeft volgens de meeste Nederlanders als grootste voordeel dat je de deur niet uit hoeft. Maar we willen wel dat mede-filmkijkers hun mond dicht houden tijdens het kijken. Zit je lekker klaar voor Jurassic World, trekt de bezoeker naast je net een zak cheese-onion chips open… Het is maar één van de nadelen die Nederlanders ervaren bij een bioscoopbezoek.Dit blijkt uit onderzoek van Philips onder ruim duizend Nederlanders. Ook het zelf kunnen plannen van een toiletbezoek is voor aardig wat Nederlanders een voordeel van de thuisbioscoop, 14% vindt het fijn de film te kunnen pauzeren op een zelf gewenst moment. En anders dan je misschien zou verwachten, is een meerderheid van hen man: 56% versus 44% vrouwen. 55-plussers hebben de sterkste blaas, zo blijkt: nog geen 10% vindt het nodig een film te kunnen pauzeren voor een gang naar de wc.

En wat te doen als een film in de bioscoopzaal niet is wat je er van tevoren van had verwacht? Opstaan en weglopen? Nog een voordeel van het thuiskijken, aldus één op de vijf Nederlanders: een film die niet bevalt, zet je gewoon uit. Onder 55-plussers ziet zelfs één op de drie dit als grootste voordeel.

Bioscoopervaring thuis
Om thuis toch ook een bioscoopervaring te creëren, schaffen veel Nederlanders een home cinema systeem aan. Voor een avondje film wil je tenslotte de bioscoopervaring in huis halen. De top 3 van belangrijkste eigenschappen bij het aanschaffen van een home cinema-oplossing ziet er als volgt uit:

1. Goede prijs-kwaliteit verhouding
2. Zo min mogelijk draden en stekkers
3. Eenvoudige installatie

Voor vrouwen is vooral een eenvoudige installatie belangrijk (66%). Mannen hebben vooral behoefte aan een draadloze oplossing. Ook gewild onder de mannelijke filmliefhebbers: surround sound. Ruim 40% van de mannen vindt dit een absolute must, tegenover nog geen 30% van de vrouwen.

Irritaties op de bank
Als we dan thuis een lekker filmavondje plannen met vrienden, zijn er nog wel zaken om rekening mee te houden. Stil zijn tijdens de film is bijvoorbeeld een grote pre: 39% van de Nederlanders heeft er een enorme hekel aan als medekijkers door de film heen praten. En mocht de film je niet bevallen, laat dit dan vooral niet merken. Ruim 15% van de Nederlanders vindt het namelijk irritant als vrienden tijdens de film iets anders gaan doen.

Draadloos surround sound
Om mee te helpen aan minder kabels in huis, ontwikkelde Philips zijn draadloze surround sound-lijn. De B5 en de E5 zijn beide producten waarbij de achterspeakers losgekoppeld kunnen worden van het basisstation als ze nodig zijn voor surround sound. Die twee losse speakers zet je vervolgens waar je maar wilt in de kamer (draadloos) en zij zorgen voor een echte bioscoopervaring. Daarnaast is het systeem ook nog eens kinderlijk eenvoudig om aan te sluiten.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Home cinema?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist