Marantz versterker

HD-AMP1

De HD-AMP1 van Marantz is een compacte versterker in het hoogste segment met elegante en klassieke looks en unieke audiotechnologie van Marantz. Deze ultrahoogwaardige versterker levert 2 x 70 W via een speciaal schakelend versterkercircuit, voor gewoonweg spectaculair geluid ongeacht de audiobron, inclusief de allerbeste audiobestanden met hoge resolutie. De HD-AMP1 is een nieuwe toevoeging aan de vernieuwde MusicLink-serie en bouwt voort op het succes van de HD-DAC1 hoofdtelefoonversterker van vorig jaar.Met de terugkeer van MusicLink versterkt Marantz wederom zijn toewijding aan zuivere muzikale prestaties. Bij deze productserie, die voor het eerst in 1990 werd gelanceerd, lag de focus op het herleven van de essentie van muziek met compacte, zeldzame designercomponenten. Het doel is simpel: de luisteraar laten genieten van alle emotie en muzikale details van het originele studiogeluid in combinatie met een elegante en luxueuze uitstraling. Het mag dan ook geen toeval heten dat Ken Ishiwata wederom bedenker is van deze uitmuntende nieuwe MusicLink-serie.

Unieke audioprestaties van Marantz met Marantz Musical Digital Filtering
Laat u niet op het verkeerde been zetten door de compacte behuizing, want de HD-AMP1 levert 2 x 70 W bij 4 ohm en verwerkt zelfs veeleisende delen in de muziek met speels gemak dankzij een ultrastabiele voeding en de eigen Current Feedback-technologie van Marantz. De dubbele kristalklok en een gescheiden post-DAC-filter met de befaamde eigen HDAM-voorversterkermodules laten standaardgeluid net zo fantastisch klinken als audio met hoge resolutie. De hoogwaardige SABRE D/A-omzetter met hoog vermogen en maar liefst 32bits-verwerking bij een snelheid van 384 kHz geeft zelfs de kleinste details moeiteloos weer. Om het geheel compleet te maken, is de HD-AMP1 voorzien van het unieke digitale muziekfilter Marantz Musical Digital Filtering (MMDF), gebaseerd op technologie uit de hoogste geluidsklasse voor ware audiofielen. Het gebruik van een standaard digitaal filter is voor Marantz geen optie omdat dit filter essentieel is voor de geluidsweergave van digitale ingangssignalen. Daarom heeft het bedrijf flink geïnvesteerd in deskundige kennis die heeft geleid tot de befaamde Marantz Music Mastering-technologie, die wordt toegepast in de bekroonde 11-serie premiumreeks. De nieuwe oplossing heet Marantz Musical Digital Filtering en is speciaal aangepast aan het hardwareontwerp van de HD-AMP1. Twee selecteerbare digitale filterkarakteristieken bieden voor elk wat wils. Beide verwerken het digitale audiosignaal met uiterste zorg tot in de kleinste details, waardoor nieuwe mediabestanden met de hoogste resolutie worden weergegeven.

Speciaal schakelend versterkerconcept
De HD-AMP1 is het allereerste hifi-product van Marantz dat gebruikmaakt van een schakelende versterker. Tot nu toe hadden D-klasse schakelende versterkers bepaalde beperkingen, waardoor de veeleisende geluidstechnici van Marantz ze niet geschikt vonden voor toepassing in hoogwaardige hifi-producten. Nu is het echter zover: de HD-AMP1 combineert de unieke HDAM-technologie van Marantz met het concept van een schakelende versterker en een algemene feedbacklus. Deze combinatie garandeert consistente prestaties bij een breed scala aan luidsprekertypen. In tegenstelling tot het standaardconcept van de schakelende versterker komt het feedbacksignaal in de HD-AMP1 niet van de uitgang van de versterkermodule, maar direct na de LC-filtertrap. Bij terugkoppeling vóór het LC-filter wordt er geen rekening gehouden met de aangesloten luidspreker tijdens het versterken. Daardoor reageert de versterker erg gevoelig op de aangesloten luidspreker en kunnen de prestaties verschillen. De combinatie van een zorgvuldig ontworpen schakelende versterker en feedback van achter het LC-filter zorgt ervoor dat een aangesloten luidspreker slechts een geringe invloed heeft. Bovendien is de dempingsfactor, die wordt bepaald door de uitgangsimpedantie van de versterker en de impedantie van de aangesloten luidspreker, minder gevoelig voor de frequentie. De hoge slew rate van de versterker en het hoogwaardige LC-filter zelf zorgen voor een grote bandbreedte en een vlakke frequentierespons. De combinatie van dat alles leidt tot buitengewone hifiprestaties in een compacte behuizing.

Moderne aansluitmogelijkheden
De HD-AMP1 bouwt voort op de beroemde Marantz-geluidskwaliteit en heeft bovendien talrijke aansluitmogelijkheden. Met de optische en digitale coax-ingangen, en niet te vergeten de USB-B-poort, kunt u uw muziek direct streamen vanaf een pc of Mac, of afspelen van andere digitale bronnen. Ook iDevices kunnen worden aangesloten via de USB-poort aan de voorzijde. Bovendien heeft Marantz het apparaat voorzien van twee analoge ingangen, voor nog meer aansluitmogelijkheden. De USB-B-aansluiting werkt in de asynchrone modus en ondersteunt niet alleen 384 kHz/32-bits audio met hoge resolutie, maar ook directe streamingformaten zoals DSD 2,8 MHz, 5,6 MHz en zelfs 11,2 MHz, voor maximale prestaties en de meest rechtstreekse manier om van uitstekende kwaliteit te genieten. Om de kwaliteit te garanderen bij aansluiting op een computer, heeft Marantz extra isolatie aangebracht rond de USB-B-ingang. Daarmee wordt vermeden dat door de computer gegenereerde hoogfrequente ruis de HD-AMP1 binnendringt.

Elegante uitstraling
De HD-AMP1 is beslist een feest voor de oren. En hij ziet er nog goed uit ook. De voorzijde van massief aluminium wordt gedragen door een dubbele bodemplaat en zijpanelen in retro-houtlook. Het stijlvolle Marantz patrijspoortdisplay toont informatie over volume, bron, resolutie en meer, en sluit naadloos aan op de gerenommeerde ontwerpstijl van het bedrijf. Dit is puur vakmanschap.

De Marantz HD-AMP1 biedt een krachtig maar verfijnd geluid in een aantrekkelijke kleine behuizing, vanaf zowel moderne als oudere bronnen. Net als de HD-DAC1 hoofdtelefoonversterker met USB-DAC in de vernieuwde Marantz MusicLink-serie is de HD-AMP1 vanaf januari verkrijgbaar in zwart en zilver-goud voor een consumentenadviesprijs van 1099 euro.

Belangrijkste eigenschappen HD-AMP1 geïntegreerde versterker met DAC-modus
Hoogwaardige schakelende versterker met 2 x 70 W (4 ohm RMS)Current Feedback-versterker voor voorversterkingstrapHDAM-SA2 en HDAM-SA3 voor gedetailleerde audioweergaveMarantz Musical Digital Filtering2 optische ingangen, een digitale coaxiale ingang en een USB-ingang (type B) voor 384 kHz/32-bit audio met hoge resolutie, met native ondersteuning voor DSD 2.8, DSD 5.6 en DSD 11.2Uitgebreide aansluitmogelijkheden met 2 analoge ingangenHoogwaardige SABRE ES9010KM2 D/A-omzetterDubbele klok voor hoge digitale nauwkeurigheidVerbeterde isolatie van de USB-B-ingang ter voorkoming van ruis afkomstig van de computerUSB-ingang aan de voorzijde met ondersteuning voor iDevicesOriginele Marantz SPKT-1 luidsprekeraansluitingenVerkrijgbaar in zwart en zilver-goud

Over Marantz:
Marantz is een onderdeel van D+M Groep. Het bedrijf gaat terug tot de tijd waarin de eerste mono-LP het daglicht zag, en Saul Bernard Marantz, een geboren New Yorker, niet tevreden was met de beschikbare apparatuur om zijn gekoesterde platencollectie op af te spelen. Dus ging hij zelf aan de slag! In 1953 stichtte Saul Bernard Marantz officieel het bedrijf Marantz. En ook toen al vormden kwaliteit en innovatie de hoekstenen van het bedrijf. Met als stevig fundament zijn continue en uitgebreide R&D-programma's ontwikkelt Marantz al ruim een halve eeuw unieke technologieën en toonaangevende hifi- en home entertainment-producten. Deze passie voor excellente audio en video maakt dat elk Marantz-ontwerp de beste prestaties in zijn klasse levert

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Beeld en Geluid?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist