Marantz speakerdock

Consolette

Marantz, koploper op het gebied van geavanceerde home entertainmenttoepassingen, presenteert 's werelds meest verfijnde speakerdock voor de ware audiofiel. Als combinatie van perfecte audiokwaliteit, uitzonderlijk vakmanschap, eersteklas materialen, een spectaculair industrieel ontwerp en state-of-the-art functies, biedt de Marantz Consolette alles wat u maar van een speakerdock kunt wensen. Saul B. Marantz' allereerste product, een voorversterker met de naam "Audio  onsolette", kwam voort uit zijn wens de best mogelijke audiokwaliteit voor de mono-LP op de markt te zetten, destijds de nieuwste vorm van muziekweergave. De nieuwe Consolette heeft precies dezelfde impact voor de hedendaagse muziekliefhebber en is dan ook naar de oorspronkelijke Consolette vernoemd.

De ideale match tussen vormgeving en functionaliteit
Het gestroomlijnde en opvallende ontwerp is niet alleen een lust voor het oog, maar biedt bovendien een hele reeks voordelen qua audiokwaliteit. De vormgeving staat garant voor een breder stereobeeld en elimineert het optreden van interne staande golven. Ook de gebruikte eersteklas materialen komen het geluid ten goede. Een van de meest opmerkelijk visuele aspecten van het 360°-ontwerp dat er vanuit elke gezichtshoek sensationeel uitziet, is de solide achterkant van  alnotenhout. Het ontwerp heeft echter nog een andere functie... Binnenin vindt u speciale compartimenten voor de drivers die het apparaat tot een verrassend tweewegs actief luidsprekersysteem omtoveren. Een schoolvoorbeeld van perfect samenspel tussen ontwerp en audiokwaliteit.

Hoor het verschil
Net zo opvallend als het externe industrieel design is de audiotechnologie die aan de binnenkant is verwerkt. De speciaal voor de Consolette ontwikkelde BMR-drivers zijn hiervan een prachtig voorbeeld. De meeste docks leveren een onvolmaakt stereobeeld omdat de luidsprekers op te korte afstand van elkaar zijn geplaatst. De 'Balanced Mode Radiators' van de Consolette zorgen voor een breder stereobeeld met een geluidsspreiding van 180° die niet met standaard speakercones kan worden bereikt. Daarnaast ondervangen de BMR's het gebruikelijke 'sweet spot'-effect (het gegeven dat er slechts één ideale luisterpositie zou zijn) en leveren door de hele ruimte een stereobeeld in HiFi-kwaliteit. De BMR's worden aangevuld door twee grote woofers van 11 cm. Een versterker, ontworpen door Marantz' eigen audio-icoon Ken Ishiwata, maakt deze speakerdock helemaal af. Er zijn niet minder dan zes versterkers ingezet: twee (in BTL-modus) voor beide woofers en één voor iedere BMR. Dit alles in een behuizing van dik geanodiseerd aluminium om elektrische interferentie tegen te gaan, terwijl de stevigheid en stijfheid van het ontwerp trillingen ondervangen die de gevoelige audiosignalen binnenin nadelig kunnen beïnvloeden. Het resultaat? Een uitzonderlijke geluidskwaliteit in het gehele frequentiebereik, plus een geluidstrap die normaal gesproken alleen te bereiken is met aparte stereospeakers die op enkele meters afstand van elkaar zijn geplaatst. Een niet te evenaren prestatie van een product met enkelvoudig chassis.

Volledige controle
Naast het verbluffende ontwerp en het weergaloze prestatieniveau levert de Consolette nog een cruciale dimensie: gebruiksvriendelijkheid. Dit stijlvolle dockingstation kan via ieder willekeurig Apple iOS- of Androidapparaat worden bediend. Dankzij aanvullende functies zoals NetLink kan de Consolette eenvoudig op het thuisnetwerk worden aangesloten en kunt u vanuit iedere ruimte in het huis naar uw muziek luisteren. De Marantz Consolette App maakt bediening tot een fluitje van een cent. Deze App geeft u ook nog eens toegang tot duizenden gratis internetradiozenders die u op uw Consolette kunt beluisteren. Zes van uw favoriete zenders kunt u zelfs rechtstreeks op de dock opslaan zodat u deze ook zonder smartphone kunt beluisteren. Deze geweldige dock is niet alleen de perfecte partner voor alle iDevices - waaronder de iPad - en niet te vergeten de functie AirPlay voor draadloze muziekstreaming, u kunt bovendien uw muziek vanaf ieder netwerksysteem streamen, of dit nu een PC, NAS of Android-apparaat is.

De toekomst in retrostijl
Het strakke, symmetrische voorpaneel van de Consolette is gemaakt van één enkel stuk geanodiseerd aluminium, terwijl de solide knoppen en de achterkant van hoogglans walnotenhout uit één stuk de Consolette een weelderige uitstraling geven. Het onderstel staat op drie solide pootjes voor optimale stabiliteit, een ontwerpelement waar Marantz-gebruikers al bekend mee zijn aangezien het ook wordt gebruikt in de TT-15S1 Platenspeler. Een andere historische Marantz innovatie, de draaiknop ('Gyro Touch Wheel') die in de jaren zeventig van de vorige eeuw voor het eerst zijn intrede deed, is in verbeterde versie in de Consolette verwerkt. Deze multifunctionele knop was in eerste instantie bedoeld om FM-zenders af te stemmen op de eerste tuners van het bedrijf, en biedt nu wereldwijd toegang tot duizenden gratis internetradiozenders. Bovendien kunt u de knop gebruiken om door het installatiemenu te bladeren, vooruit/achteruit te zoeken en het volume te regelen - intuïtieve bediening van de hoogste plank! Om het geheel af te maken is de dock voorzien van een OLEDdisplay met hoog contrast dat perfect op afstand af te lezen is.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Beeld en Geluid?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist