Marantz audio

SR5009

Marantz, wereldmarktleider op het gebied van geavanceerde audiotechnologie, heeft zojuist de introductie van een volwassen AV-netwerkontvanger voor home cinema-gebruikers aangekondigd. Het nieuwe model is voorzien van WiFi en Bluetooth. De SR5009 borduurt voort op zijn veelgeprezen voorgangers, maar de vermaarde audioprestaties zijn uitgebreid met nog meer slimme functies en geperfectioneerd voor de ware Marantz-ervaring.


De nieuwkomer is uitgerust met de geavanceerdste netwerkmogelijkheden en geeft toegang tot een vrijwel onbeperkt muziekaanbod. De ontvanger is volledig voorbereid op audiostreaming dankzij de ingebouwde digitale mediaspeler, die via het netwerk muziekbestanden op een pc of extern opslagapparaat kan streamen. Vrijwel elk bestand is mogelijk, inclusief MP3-, WMA-, FLAC HD-, ALAC-, WAV192/24- en AAC-bestanden. Er is ook ondersteuning van Gapless voor afspelen zonder pauzes, DSD en AIFF zodat u volledig kunt opgaan in een live concert of klassieke opname. De SR5009 is geschikt voor Apple AirPlay en kan duizenden internetradiozenders openen, net als on-demand muziekstreamingservices, zoals Spotify Connect. De mogelijkheden zijn vandaag de dag eindeloos.

Het apparaat biedt niet alleen netwerkstreaming, maar ook de befaamde Marantz-geluidskwaliteit, via een onopvallend versterkergedeelte. De SR5009 is voorzien van een 7-kanaals versterker met een vermogen van maar liefst 180 W per kanaal. Ook niet onbelangrijk: de nieuwste current feedback-topologie en de nieuwe HDAM's van Marantz zelf. Samen staan ze garant voor kracht en detail, kunnen ze zelfs de meest complexe actiescènes met gemak aan en spelen ze muziek af in uitstekende kwaliteit. De SR5009 is bovendien eenvoudig te configureren voor weergave in meerdere ruimten door het aansluiten van een tweede paar luidsprekers op twee van de versterkerkanalen. Het resultaat: 5.1-kanaals surround-geluid in de hoofdruimte en stereogeluid van een andere bron in een andere kamer.

Het apparaat heeft maar liefst acht HDMI-ingangen, waarvan één aan de voorkant, en twee HDMI-uitgangen. Daarmee is de SR5009 geschikt voor 3D en zelfs voor de 4K 50/60 Hz UHD-resolutie. Sterker nog: om helemaal klaar te zijn voor de toekomst, is de ontvanger uitgerust met hoogwaardige videoverwerkingstechnologie om SD- en HD-beelden op te schalen naar Full HD 1080 p en zelfs 4K 24/25/30 Hz.

Net als veel van de andere modellen van dit jaar heeft ook de SR5009 de nieuwste slimme ECO-modus van Marantz. Die brengt het stroomverbruik aanzienlijk omlaag als de ontvanger alleen wordt gebruikt voor achtergrondmuziek of op laag niveau. De geluidskwaliteit blijft gelijk. Als tijdens het kijken van een film of het luisteren naar hardere muziek meer vermogen nodig is, schakelt de SR5009 automatisch over op de modus met volledig vermogen. De slimme ECO-modus heeft drie instellingen: automatisch, aan en uit.

De SR5009 is uitgerust met allerlei handige functies, zoals: een installatiehulp, automatische kalibratie met geavanceerde Audyssey MultEQ XT-ruimtecorrectie, vier Smart Select-knoppen, Multi-Room met verschillende mogelijke bronnen en een 'video uit'-modus. Stuk voor stuk opties die het mogelijk maken om in de echte dynamische Marantz-stijl te genieten van muziek en films. En last but not least is er de speciaal ontwikkelde Marantz Remote-app voor smartphones en tablets. Dit alles maakt de SR5009 tot een prachtige combinatie van stijl, vermogen en gebruiksgemak.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Beeld en Geluid?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist