Loewe tv's

Een nieuwe start

Bij TV-fabrikant Loewe is de nieuwe start gelukt: Met de volbrachte “closing” is de op 21 maart lgetekende koopovereenkomst nu van kracht. De Loewe-bedrijfsleiding, de investeerder Stargate Capital GmbH en het door de Deutsche Bank geleide bankconsortium hebben alle in dit contract geformuleerde bedingingen vervuld. “Loewe kan zich nu weer ten volle op de toekomst concentreren,” benadrukt CEO van Loewe AG Matthias Harsch. “Met de nieuwe investeerder en onze strategische technologiepartners hebben wij daartoe optimale omstandigheden gecreëerd.”

Loewe zal reeds op de IFA van dit jaar, begin september, in Berlijn, haar nieuwe premiummerkconcept voorstellen. De technologische basis hiervan werd reeds ontwikkeld en maakt voor Loewe een fundamentele evolutie van haar business-model mogelijk. “Loewe zal zich in Berlijn voor het eerst niet meer profileren als een pure televisiefabrikant maar wel als een systeemaanbieder van een high end home-entertainment-platform”, aldus Harsch nog.

“Innovatieve techniek, uitstekend design en exclusieve, individuele producten zullen het premiummerk Loewe blijven karakteriseren. Wij zullen deze sterkten samen met de onderneming weer uitbouwen en daarbij ook onze zetel in Kronach behouden,” benadrukt Mark Hüsges, één van de managing directors van Stargate Capital. “Wij zijn ervan overtuigd dat we met de grote ervaring en het uitgebreide internationale partnernetwerk van Loewe veel zullen kunnen bereiken in het premiumsegment van de Consumer Electronics.” In de komende jaren zijn daartoe investeringen van tientallen miljoenen euro voorzien.

De business operations van Loewe worden retroactief op 1 april 2014 overgenomen door de nieuw gecreëerde Loewe Technologies GmbH. “Deze nieuwe onderneming heeft een solide eigen kapitaal en een toekomstgericht business-model; Daarmee is de sanering van Loewe afgehandeld”, benadrukt de voor de herstructurering verantwoordelijke Loewe CFO Rolf Rickmeyer. “Met het niet aflatende engagement van de investeerders, de constructieve begeleiding van het bankconsortium onder de leiding van Deutsche Bank evenals de geëngageerde bijdragen van de medewerkers, de stad Kronach en de tijdelijke zaakwaarnemers kon Loewe het saneringsplan uiteindelijk succesvol beëindigen”.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Loewe?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist