Loewe Reference televisies

Less is so much more

Wat het design betreft, biedt Loewe uitzonderlijk niet meer dan andere televisiefabrikanten maar net consequent minder. "Eén ding is zeker: onze designtaal is consequent eenvoudig, met pure en geometrische lijnen. Dat is ons handelsmerk." Loewe-ontwerper Edmund Englich weigert compromissen te sluiten: "Een goed design herken je aan eenduidigheid. Ofwel werkt het, ofwel werkt het niet. Toegevingen gaan ten koste van het ontwerp, terwijl het net ons design is dat mensen emotioneel weet te raken."Modern, klassiek, ingetogen elegant of net extravagant? Natuurlijk hebben Englich en zijn team er geen idee van  in welk interieur de Loewe Reference terechtkomt. Daarom hebben ze het toestel zo samengesteld dat het harmonieus bij elke interieurstijl past. Het laat steevast een goede indruk na zonder dat het alle aandacht opeist. Alle zijden zien er goed uit, óók de achterkant. "De Loewe Reference moet de architectuur in de ruimte mooi aanvullen",  zegt Englich. "Alleen zo kan er een logisch, evenwichtig geheel  ontstaan." Technische opschepperij krijgt geen ruimte bij de ontwerpafdeling van Loewe. Wie de Loewe Reference onder ogen krijgt, ziet steeds een hoogwaardig interieurobject staan. "Wel willen we steeds verrassen met nieuwe accenten", aldus Edmund Englich. "Daarom is de Loewe Reference niet alleen in 'alu zilver', 'alu zwart' en 'hoogglanzend wit' verkrijgbaar, maar ook in de nieuwe en bijzonder warme kleur 'Dark Gold'. De juiste materialen kunnen een technisch hoogstaand toestel ook heel wat emoties laten uitstralen." Daar speelt het contrastfilterscherm een grote rol in. Per slot van rekening komt glas al eeuwenlang terug in onze interieurs. "We geven het vanzelfsprekende vorm", zegt Edmund Englich. "Maar wel op een bijzondere manier."

Het adembenemend grote contrastfilterscherm is op verschillende vlakken een toegevoegde waarde voor de Loewe Reference. Het beschermt het gevoelige paneel namelijk en maakt het scherm gemakkelijkerte reinigen. Dankzij het grijsgekleurde en dubbelzijdig ontspiegelde glas verhoogt het contrast en geniet u van een merkelijk betere beeldkwaliteit. Toch mogen we één eigenschap van het contrastfilterscherm absoluut niet over het hoofd zien: "Ook de totale look van het toestel vaart er wel bij", zegt Edmund Englich, ontwerper bij Loewe. "Alles ziet er helderder, royaler en tijdloos moderner uit." Het zorgvuldig bedrukte, zwarte frame maakt het achterliggende paneel volledig onzichtbaar wanneer het toestel uitgeschakeld is. "Het scherm is dan een eenkleurig oppervlak." Het wordt alleen nog omgeven door een smal frame uit aluminium. "Door de afstand tussen het glas en het frame ontstaat een duidelijk visueel contrast", zegt Englich. "Dat is ons statement: wij geven technologie vorm."

Een ontwerper zit niet alleen aan zijn bureau om schetsen op papier te zetten. Nee, hij moet ook gedachten kunnen uitwisselen en inspiratie opdoen. Daarom zijn de ontwerpers van Loewe vaak onderweg en trekken ze naar internationale congressen over industrieel design of interieurbeurzen. Edmund Englich: "Het is onze taak om innovatiemogelijkheden op te pikken voor het trends worden." Zijn team ontdekte bijvoorbeeld het belang van natuurlijke kleuren en materialen. Onder meer daarom zijn de verwisselbare luidsprekerkleppen van de Loewe Reference met stof bekleed. Het portfolio werd bovendien uitgebreid met de nieuwe kleur 'Dark Gold'. "Stof heeft de perfecte akoestische eigenschappen", zegt Englich. "Het is een fantastisch materiaal dat de technische kant van het toestel genoeg ruimte  biedt en van de Loewe Reference een écht designobject maakt." En dan is er nog die nieuwe kleur ... Englich moet even naar de juiste woorden zoeken. "'Dark Gold' is écht een bijzondere kleur: metallic, warm en luxueus." Met de hand worden verschillende lagen van de kleur aangebracht en afgeslepen, waardoor een uniek patinaeffect ontstaat. Elk Loewe Reference systeem is dus een unicum. "We wilden een einde maken aan de steriliteit van reeksen en plaats maken voor meer individualiteit en natuurlijkheid." Englich is tevreden: "Ik denk dat we daarin geslaagd zijn."

Is het absurd te stellen dat de voor- en achterkant van een tv-toestel even belangrijk zijn? Edmund Englich, ontwerper bij Loewe, schudt fel het hoofd en geeft meteen duiding: "Het totaalplaatje moet kloppen en daarvoor is een bewust vormgegeven achterkant onontbeerlijk. Die aanpak hanteert Loewe nu al meer dan dertig jaar." Ook slim geplaatste, verborgen kabels horen daarbij. Daar zijn trouwens redenen genoeg voor, bijvoorbeeld omdat het televisietoestel midden in een kamer komt te staan. Eigenlijk is alles mogelijk: het tv-toestel kan op de grond, op een tafel en in een meubel worden geplaatst. Of je kunt het aan de muur ophangen. De Loewe Reference past niet alleen perfect in uw interieur, maar past zich ook aan uw perspectief en wensen aan. Met dank aan de motorische draaifunctie van de Floor Stand en de nieuwe limited edition van 85 inch.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Loewe?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist