Loewe home cinema

3D Orchestra IS

Met Loewe 3D Orchestra IS introduceert Loewe 's werelds eerste geïntegreerde Wireless 3D Home Cinema Speaker System. Loewe 3D Orchestra IS laat in alles zien waar de Duitse premiumfabrikant Loewe voor staat: technologische competentie en minimalistisch design. Het bijzondere van Loewe 3D Orchestra IS is de intelligente combinatie van innovatieve technologieën zoals draadloze actieve luidsprekers, bolvormige geluidsuitbreiding en automatische driehoeksmeting. Dit zorgt voor absolute vrijheid en flexibiliteit wat betreft aantal en positie van zowel de luidsprekers als de luisteraars in de ruimte. Loewe 3D Orchestra IS imponeert telkens weer door zijn unieke ruimtevullende geluid en brengt de akoestiek van een concert- of bioscoopzaal bij de gebruiker thuis.

Overweldigend ruimtelijk geluid als in een concertzaal
Normaal gesproken zenden luidsprekers als directe geluidsbron het geluid onder een beperkte hoek straalvormig in één richting uit. Bij Loewe 3D Orchestra IS is dat anders: hier stralen de luidsprekers in alle richtingen een bolvormige golf af. Luidsprekers met omnidirectionele werking zijn tot op heden uitzonderlijk. Al met twee van deze Loewe 3D Orchestra-speakers plus de als centerspeaker ingerichte tv-luidspreker en een subwoofer ontstaat een imposant geluidsplatform. Met vier 3D Orchestra-luidsprekers wordt de luisteraar van alle kanten omgeven door geluid. Natuurlijk geldt: hoe meer speakers, hoe beter de 3D-geluidservaring. Het effect wordt nog versterkt doordat het systeem ook gebruikmaakt van de reflecties van de ruimtebegrenzende elementen (zoals wanden, vensters, plafonds en vloeren). Het resultaat is een spectaculaire ruimtelijke luisterbeleving, alsof men midden in de orkestbak zit of helemaal in de actie wordt meegezogen.

Op elke plek in de thuisbioscoop het beste geluid
Aangezien de Loewe 3D Orchestra-speakers de bekende ‘Sweet Spot’ uitbreiden tot ‘Sweet Space’, maakt het vrijwel niet uit waar de luisteraar zich in de ruimte bevindt. In de ‘Sweet Space’ kan men gaan en staan waar men wil en is men niet langer aan één ideale zitplaats gebonden. Zolang men zich in de ruimte tussen de luidsprekers bevindt, wordt elke zit- of staanplaats tot VIP-loge in de thuisbioscoop. Deze perfectie is te danken aan een speciale meetmethode, die bij de installatie de volledige ruimte meet. Nadat de luidsprekers over de ruimte zijn verdeeld, wordt de bijgevoegde driehoekige microfoon in het achterste gedeelte van de ruimte opgesteld. De nu volgende, volledig automatische meting houdt rekening met alle ruimtelijke gegevens, zoals afmetingen, doorgangen en geluidsabsorberende gordijnen. Zo kan het systeem binnen enkele minuten exact op de individuele omstandigheden worden afgestemd. Ook dat is uniek.

Optimale flexibiliteit bij de opstelling van de speakers
Als men bij conventionele surround-soundsystemen een overtuigend ruimtelijk geluid wil bereiken, is normaal gesproken een strikte opstelling van de luidsprekers vereist. Loewe 3D Orchestra-speakers kunnen daarentegen vrij over de ruimte worden verdeeld en harmonieus in de inrichting worden geïntegreerd. Ze hoeven niet op één lijn met andere luidsprekers of op een bepaalde afstand tot de wand of luisteraar te worden opgesteld. Bovendien kan elke afzonderlijke luidspreker op een andere hoogte worden geplaatst. Loewe heeft hiervoor speciale producten in het assortiment, zoals floor-stands en wall-mounts. De uitermate flexibele opstelling is ook mogelijk omdat de luidsprekers noch met de televisie noch onderling via kabels zijn verbonden. De aansturing van de actieve luidsprekers verloopt draadloos zonder kwaliteitsverlies (5,8 GHz lossless). Het enige dat u nodig hebt is een aansluiting op het lichtnet. Dankzij de meetmethode is bij elke denkbare opstelling een optimale luisterindruk gewaarborgd: het geluid komt altijd uit de richting waaruit het komen moet – zelfs als daar geen luidspreker staat. Alleen Loewe 3D Orchestra IS biedt deze flexibiliteit, zonder afbreuk te hoeven doen aan de geluidsbeleving.

Individualiseerbaar design
Het minimalistische design en de hoogwaardige materialen van de ronde Loewe 3D Orchestra-speakers passen perfect bij de vormgeving van de Loewe-televisies. Verbindend element is het materiaal aluminium, dat zowel in de ringsokkel van de luidsprekers als in het typerende bedien- en designelement van de Loewe-tv's – het Loewe-oog – terugkomt. Het inlegwerk aan de bovenzijde van de luidsprekers kan bovendien op de tv of inrichting worden afgestemd. Naast Alu Zilver en Chroom Gespiegeld zijn hiervoor de materialen Ebbenhout en Eiken Licht en negen verschillende kleuren verkrijgbaar. Vanzelfsprekend kunnen op aanvraag ook andere kleuren uit het RAL-spectrum worden geleverd.

De tv als intelligent centrum van het geïntegreerde systeem
Vereiste voor Loewe 3D Orchestra IS is een Loewe-televisie van de nieuwste generatie (vanaf model SL 220), die als audiomaster en besturingseenheid het intelligente centrum van de thuisbioscoop vormt. Met hun geïntegreerde AV-voorversterkers en meerkanaalsdecoders voor Dolby Digital en DTS zijn deze tv's uitermate geschikt voor dit doel. Met Loewe 3D Orchestra IS wordt ook de tv-luidspreker als centerspeaker integraal onderdeel van de installatie. Zoals bij Loewe gebruikelijk wordt alles met één enkele afstandsbediening comfortabel via het tv-menu bediend. De Loewe 3D Orchestra IS-set bevat afhankelijk van de versie twee of vier Loewe 3D Orchestra-speakers, een Loewe 3D Orchestra-subwoofer, de meetmicrofoon en de 3D Orchestra Controller-module. De laatste wordt in de televisieachterwand, dus uit het zicht, op de Digital Audiolink aangesloten. Het systeem is desgewenst uit te breiden van 3.1 naar 7.1.

Kijk voor meer informatie op https://www.loewe.nl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Loewe?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist