Loewe gered

Stargate Capital neemt TV-fabrikant over!

  • Investeerdersgroep Stargate Capital neemt de volledige bedrijfsactiviteit over, inclusief de productie.
  • De Kronach-site en drie vierden van het personeel blijft behouden.
  • Transactie gepland voor aanvang april.

 

Wommelgem, 24 maart 2014 – TV-fabrikant Loewe heeft een nieuwe eigenaar. Loewe en de in München gesitueerde investeerdersgroep “Stargate Capital GmbH” ondertekenden vrijdag jongstleden de notariële akte van verkoop. Stargate Capital neemt de volledige bedrijfsactiviteit van Loewe AG en Loewe Opta GmbH over en zal de bedrijfsvoering, inclusief productie, verderzetten in Kronach (Duitsland). Ook de internationale filialen worden mee overgenomen. Loewe kan dus weer uitkijken naar een positieve toekomst.

 

“Na de onrust van de afgelopen weken zijn wij enorm blij dat we deze sterke partner hebben gevonden”, benadrukt Loewe CEO Matthias Harsch na ondertekening van de akte. “Met Stargate Capital, hebben we een investeerder gevonden die de lange termijnstrategie, om Loewe terug te brengen in zijn oude kracht, steunt. Loewe kan nu eindelijk doorstarten.”

 

“Loewe is een onderneming met een bijna 100 jaar rijke geschiedenis, een uitstekende merkreputatie en kwalitatief hoogwaardige producten”, voegen Boris Levin en Mark Hüsges, gedelegeerd bestuurders van Stargate Capital, toe. “Wij kijken ernaar uit om samen met het Loewe-team innovatieve oplossingen voor smart home entertainment-systemen te ontwikkelen die enorme voordelen bieden voor de klant.”

 

De transactie vindt begin april 2014 plaats. De koopsom wordt niet bekendgemaakt. De financiering van de aankoopprijs en de toekomstige groei wordt volledig gegarandeerd door de koper en de betrokken banken. De volgende jaren zullen er tientallen miljoenen geïnvesteerd worden. “De banken hebben een zeer constructieve rol gespeeld in het verkoopproces”, benadrukt Loewe CFO, Rolf Rickmeyer. “Ik wens de financiële instellingen dan ook te bedanken, de Deutsche Bank in het bijzonder”.

 

De acquisitiestrategie van Stargate Capital houdt de overname in van ongeveer 430 van de 525 werknemers met inbegrip van alle stagiaires en medewerkers van de internationale dochterondernemingen. De 95 werknemers die niet worden overgenomen, zijn voornamelijk actief in het departement productie. Zij kunnen hun functie blijven uitoefenen tot 30 september 2014. Ook aan hen biedt Loewe aan om vanaf 1 oktober naar een re-integratiebedrijf te gaan waar ze worden ondersteund in hun zoektocht naar een nieuwe functie. De 70 werknemers die – zoals reeds aangekondigd – enkele weken geleden overschakelden naar de re-integratieonderneming maken hiervan geen deel uit. Concreet behoudt ongeveer drie vierden van het personeel zijn baan.

 

“Ik betreur dat niet alle banen gered kunnen worden, want het is dankzij ons personeel dat Loewe erin geslaagd is om deze moeilijke periode te overleven”, aldus Rolf Rickmeyer. “Maar dankzij de overname door Stargate Captial worden meer jobs gered dan in gelijk welk business plan van de andere potentiële overnemers.”

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Loewe?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist