Interactieve tv beschikbaar voor iedereen!

Lekker meedoen

Interactieve tv ofwel iDTV is volgens Wikipedia een televisietechniek waarbij interactie mogelijk is tussen kijkers en de informatie die op het scherm wordt gegeven. Dit kan gedaan worden met een digitale decoder. Bij interactieve tv is het nodig dat er een kabelaansluiting is zoals een coaxkabel of glasvezel. Bij interactieve tv kun je, bij de provider, oude programma’s en films opvragen uit een videotheek. Voorbeelden van interactieve tv zijn:

·         Meestemmen met een programma (bijvoorbeeld een muziekprogramma)

·         Meedoen met een quiz

·         Een artikel kiezen bij een reclame en daarvan een proefmonster of proefrit bestellen

·         Surfen op internet via de televisie
 

Zelf de controle over wát je op tv wilt kijken

Steeds vaker hoor je over interactieve tv en ook steeds vaker wordt interactieve tv gebruikt. Vaak zonder dat je eigenlijk weet dat je interactieve tv kijkt. Want dat is precies wat je doet als je:
 

·         Een ‘live’ programma vanaf het begin terugkijkt

·         Een programma ón demand’ terugkijkt

·         Een pauze neemt en later het programma afkijkt (om te eten bijvoorbeeld)

 

Bij interactieve tv van Caiway heb je bijvoorbeeld standaard 70 zenders en heb je ook altijd een interactieve tv-gids. Je kunt op meerdere apparaten tegelijk tv kijken. Zo kan de één op een tablet het nieuws kijken, de kinderen op een smartphone genieten van een tekenfilm en jij bijvoorbeeld een quiz doen. Met interactieve tv is meer mogelijk, zeker als je dit vergelijkt met het analoge tijdperk waarin we met zijn allen naar hetzelfde programma moesten kijken.

Wat is het voordeel van interactieve tv

Het voordeel van interactieve tv is het grote aantal zenders dat je standaard geleverd krijgt. Soms kan het niet vanwege rechten kwesties, maar in de meeste gevallen kun je zenders opnemen en die programma’s later terugkijken. Je kunt, als je dat wilt zelfs meerdere zenders tegelijk opnemen. Wanneer je het opgenomen programma terugkijkt, kun je vaak (dus niet altijd) vooruit spoelen en de reclames snel doorspoelen. Je kunt net zo vaak iets terugkijken als jezelf wilt! Of zet het programma bijvoorbeeld even op pauze en kijk later weer verder zonder iets overgeslagen te hebben. De pauzeknop is fijn als je een programma volgt en er wordt aangebeld of je moet eten. Met interactieve tv kun je meer dan 40 programma’s terugkijken van de afgelopen 7 dagen. Helaas is dat nog niet bij alle zenders mogelijk vanwege rechtenkwesties.

Wat kan nog meer met interactieve tv?

Wanneer je er te laat achter komt dat een favoriet programma is begonnen, dan kun je toch het begin van het programma zien door te kiezen “vanaf het begin bekijken”. Het is ook mogelijk om gratis een app te downloaden en vanaf al je digitale apparaten tv te kijken. Ook hier kun je opgenomen programma’s terugkijken en programma’s die je niet hebt opgenomen tot 7 dagen terugkijken. Met een eenvoudige druk op de knop heb je de interactieve tv-gids op beeld. Zo kun je zien wat er vorige week is uitgezonden en wat er komende dagen op tv komt. Met de volgende druk op de knop kun je hier ook programma’s opnemen. Wil je nog meer kijkplezier dan kun je apps downloaden zoals Pathé thuis en YouTube. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Beeld en Geluid?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist