Guru luidsprekers

Almost too good to be true


Dit is de eerste kleine luidspreker die niet probéért groot te klinken, maar ook echt klinkt als een volwassen speaker. Met een uitstekend gedefinieerde basweergave. Zo omschreef een Amerikaanse audiorecensent de Guru QM10. Almost too good to be true, vond een ander. It’s almost magic!

 

Met de Guru QM10 lanceert Guru een radicaal nieuwe speakertechnologie. Dat is al direct te zien aan het afwijkende ontwerp: de speaker is breder dan hij hoog is. Voor een optimale weergave moet hij bovendien dicht tegen de muur staan om een volledig en ruimtelijk klinkend muziekbeeld te geven. Compleet anders dus dan conventionele speakers die bij voorkeur meer vrij staan. Dit heeft een onmiskenbaar voordeel: Guru’s nemen weinig ruimte, zijn in haast elke kleinere huiskamer uitstekend te plaatsen en verrassen overal met een betoverende, transparante en doortekende geluidsweergave.

 

Hifi+

Jason Kennedy, recensent van het toonaangevende Britse Hifi+ Magazine, concludeerde na intensieve luistersessies: ‘A small speaker with ever so humble drive units should’t sound anything like as good as the Guru QM10. It’s almost magic.’ Opmerkelijk: Kennedy heeft zijn QM10 recensie-set niet naar de Britse importeur terug gestuurd, maar gevraagd wat hij ervoor zou moeten betalen …

 

Zo ontstond Guru

De Zweedse ingenieur en geluidstechnicus Ingvar Öhman ontwierp eind jaren ’80 zijn Quality Manager 10 voor professioneel gebruik in de geluidsstudio. Öhman had de nauwkeurig werkende mini monitor speaker nodig voor zijn wetenschappelijk onderzoek naar het menselijk oor. Al snel ontstond er vraag naar de kleine speaker, in Zweden en daarbuiten. Maar Öhman leverde mondjesmaat en soms pas na enkele jaren. ‘Not a friendly way to do business’, zegt hij daarover nu met gevoel voor understatement. In 2007 overtuigde zijn vriend, de violist Erik Ring, hem ervan de speaker te gaan produceren voor de consumentenmarkt.

 

Sinds dit voorjaar beschikt Guru over een Nederlandse importeur en distributeur: Guru Audio Benelux. Inmiddels hebben al enkele high end audio dealers in Nederland en België Guru in hun assortiment opgenomen. De Guru QM10 is er in verschillende uitvoeringen: glanzend wit of zwart en matzwart. Hij staat bij voorkeur op een stand maar kan bijvoorbeeld ook in de boekenkast of op het dressoir staan.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist