Een gezellige tv-hoek inrichten

In 3 stappen

De televisie: eigenlijk kunnen - of wíllen - we niet zonder. Zeker niet met alle fantastische films en series die we tegenwoordig binnen handbereik hebben. Hoewel de tv soms een vrij grote rol inneemt in onze vrijetijdbesteding, kiezen steeds meer mensen er echter voor om de tv niet het centrum van de woonkamer te maken. Dat kan zijn omdat je het ongezellig vindt om altijd de (grote) tv te zien, ook als er bezoek is. Het kan ook zijn dat het in verband met de ruimte handiger is om de televisie minder centraal te plaatsen, bijvoorbeeld omdat er een open haard of een kachel in het midden van de kamer staat. Daarom geven wij graag tips over hoe je een gezellige tv-hoek inricht in je woonkamer.

Stap 1: Inrichting woonkamer heroverwegen
Neem eerst eens de algehele inrichting van je woonkamer onder de loep. Maak je optimaal gebruik van de ruimte? Als je kamer smal is maakt je interieur al snel een volle en benauwde indruk, zeker als je je televisie en het televisiemeubel als middelpunt van je meubilair hebt gekozen. Er zijn verschillende manieren om je woonkamer zowel ruimer als sfeervoller te laten ogen, bijvoorbeeld door het creëren van verschillende hoekjes, zoals een tv-hoek en een eethoek. Waak er bij kleine kamers wel voor om de verschillende hoeken af te scheiden door kasten midden in de kamer te zetten, zo oogt de kamer namelijk juist kleiner. Ook een prettige verlichting op de juiste plekken kan veel verschil maken voor de uitstraling van je woonkamer.

Stap 2: Neerzetten of ophangen?
Een goede tweede stap is bepalen waar je een televisie wilt plaatsen, en hoe. Als je je televisie wilt neerzetten, kun je kiezen voor een tv-meubel. Voor een recht stuk muur kun je een standaard meubel gebruiken, maar als je je tv in de hoek wil plaatsen bestaan daar speciale hoekmeubels voor. Zo maak je mooi gebruik van een hoek die je anders wellicht onbenut zou laten. Een andere goede optie is je televisie aan de muur ophangen. Dat kan op verschillende manieren. Zo kun je je tv aan een speciale (kantelbare) beugel hangen, of bevestigen aan een wandpaneel. Zo bespaar je ruimte, kan de televisie niet vallen en kun je hem op iedere gewenste hoogte hangen, net als een schilderij. Wil je het toestel helemaal niet zien als hij uit staat? Dan kun je ook nog kiezen om de tv in een kast te plaatsen, bijvoorbeeld een ondiepe wandkast.

Stap 3: Televisie kiezen
Nu je de plek voor de televisie hebt gekozen, kun je bepalen welke televisie daar geschikt is. Televisies worden steeds maar beter, dus het is de moeite waard om te kijken of er misschien een model is dat beter voldoet dan je huidige exemplaar. Als je op zoek bent naar een goede koop kun je bijvoorbeeld eens kijken naar voordelige televisies die enkel uit de verpakking zijn geweest. Bij het kiezen van de juiste tv is het goed om op een aantal dingen te letten. Laten we beginnen met het formaat: hoe kleiner de televisie is, hoe dichterbij je moet zitten om het goed te zien. Een richtlijn om te bepalen of de grootte van een televisie bij jouw kijkafstand past, is door de diagonaalmaat in centimeter met ongeveer 2,5 te vermenigvuldigen. Heeft de televisie een diagonaalmaat van 80 cm? Dan kun je er ongeveer 2 meter vanaf zitten, al hangt dat ook af van de resolutie en je persoonlijke voorkeur. De resolutie bepaal je door het aantal pixels: hoe meer pixels, hoe scherper het beeld. Zo heb je in toenemende resolutie de types HD-ready, Full HD en Ultra HD/U-HD.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Beeld en Geluid?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist