Een geschikte klok

passend binnen interieur

Bijna iedereen heeft er wel één hangen thuis, of het nou praktisch bedoelt is, of puur als decoratie. Bijna iedere woonkamer of keuken heeft wel ergens een mooie klok hangen, Maar wat voor soorten klokken zijn er allemaal? En welke past het best bij uw interieur? In dit artikel zullen we u een aantal tips geven om de juiste klok kopen een stukje eenvoudiger te maken

Landelijk
Een landelijk interieur staat bekend om een rustieke en rustige ambiance. Het landelijke leven wordt als het ware naar binnen gehaald. Centraal voor deze stijl staan natuurlijke materialen en veel handwerk. Deze stijl draait echt om het rustieke aspect.

De basiskleuren van deze stijl zijn wit, grijs en wat bruintinten. Voornamelijk natuurlijke kleuren dus, kleuren die in de natuur veel voorkomen. Een klok die hierbij past is dus bijvoorbeeld ook een grote wandklok in een natuurlijke kleur, zoals taupe. Landelijke meubels zijn vaak vrij grove en robuuste meubels, waardoor een klein koekoeksklokje volledig weg zou vallen. Een Fifth Avenue klok is een goed voorbeeld van een klok dat prima bij het landelijke interieur past!

Modern
Het moderne interieur is daarentegen te herkennen aan de strakke lijnen, rechte vormen en vooral de eenvoud en ingetogenheid. Kleuren die veel terugkomen in deze stijl zijn vrij donkere kleuren, zoals zwart en donkergrijs, in combinatie met wit. Het draait dus om het contrast in combinatie met strakke lijnen.

Materialen die veel gebruikt worden in deze stijl zijn aluminium, kunststof, staal en chroom. Hout wordt een stuk minder gebruikt. Om deze reden wordt er dan ook aangeraden om houten klokken bij het landelijke interieur te laten, en bij deze stijl te gaan voor een ander materiaal. Bij het uitzoeken van een klok voor een modern huis is het belangrijk om op zoek te gaan naar een simplistisch ontwerp. Een creatief idee is een wandklok dat alleen bestaat uit de wijzers. Zo heeft u dus eigenlijk alleen wijzers aan de muur hangen! Dit past perfect op een witte muur met zwarte metalen wijzers. Zo heeft u contrast en simpliciteit, precies waar het moderne interieur om draait!

Industrieel
En niet te vergeten, het industriële interieur. Een woord dat perfect past bij deze stijl is het woord rauw. Het industriële interieur is gebaseerd op fabrieksgebouwen, hele stoere meubels gemaakt van bijzondere materialen. Denk ook bijvoorbeeld aan een bakstenen muur. De meubels zijn vaak donker van kleur, zoals donkerbruin, zwart en cognac. In tegenstelling tot de meubels, zijn de accessoires vaak een fellere kleur. Zo komt okergeel vaak voor in industriële woonkamers. Het kan dus heel interessant zijn om de klok aan te passen aan de accessoires. Gaat u voor okergele accessoires? Ga dan op zoek naar een klok met okergele tinten!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Beeld en Geluid?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist