Braun Audio

hernieuwde LE-speakerrange

 

Braun Audio keert na bijna dertig jaar terug op de audiomarkt met een moderne remake van zijn klassieke LE-luidsprekers uit 1959. De hernieuwde LE-range bestaat uit drie slimme hifi-luidsprekers – LE01, LE02 en LE03 – en bijbehorende Braun Audio-app. De modellen zullen verkrijgbaar zijn in zowel zwart als wit.

Duits vakmanschap
Het LE-gamma werd in 1959 ontworpen door Dieter Rams en was destijds enorm populair dankzij het minimalistische ontwerp. Met de geheel hernieuwde serie LE-speakers bouwt Braun Audio voort op het tijdloze, minimalistische ontwerp van toen, met de toevoeging van technologieën van nu. De bediening van de speakers is intuïtief en ze combineren esthetiek en gebruiksgemak.

Door hoogstaande geluidsprestaties te verbinden met een minimalistisch ontwerp, zijn de speakers opvallend zonder opdringerig te zijn. Ze zijn op zo’n manier gebouwd, dat ze bij elke volume-instelling een zeer gedetailleerd en helder geluid laten horen. Dankzij de grote spreiding van de BMR-aandrijfeenheden (Balanced Mode Radiator) ontstaat een geluidsbeeld van bijna 180 graden. Hierdoor kunnen de speakers overal in een ruimte neergezet worden en hoef je niet na te denken over de ‘ideale’ positie, zoals bij traditionele luidsprekers.

De nieuwste features
In dertig jaar tijd heeft de techniek niet stilgestaan. Braun Audio heeft ervoor gezorgd dat de technologie van de speaker voldoet aan de eisen van de moderne consument. De speakers hebben multiroom-functionaliteit en kunnen draadloos als stereopaar worden gekoppeld. Dit kan op twee manieren. In liggende positie werken de LE01 en LE02 samen als één geïntegreerde stereoluidspreker. Plaats je ze in staande positie – met vloerstandaarden of muurbeugels –, dan kun je ze instellen als stereopaar, waarbij elke luidspreker één audiokanaal weergeeft (links of rechts). De vloerstandaarden en muurbeugels zijn ontworpen voor de LE-speakers en bieden flexibiliteit bij het plaatsen van de speakers in huis, en helpen ook kabels op subtiele wijze weg te werken.

De Equalizer-instellingen in de Braun Audio-app zorgen ervoor dat de luidsprekers automatisch worden ingesteld op de ideale waardes voor een specifieke ruimte. Maar je kunt er ook voor kiezen om met de app handmatig de gewenste niveaus van lage en hoge tonen te finetunen. Daarnaast geeft de ingebouwde Chromecast de gebruiker toegang tot ruim driehonderd streamingdiensten, terwijl regelmatige software-updates een lange levensduur van het systeem garanderen.

Aandacht voor privacy
De LE-speakers bieden niet alleen een sublieme geluidservaring; de speakers zijn ook voorzien van spraaktechnologie voor het aansturen van een smarthome. Zo kun je de ingebouwde Google Assistent vragen om muziek af te spelen, een zoekopdracht op Google uit te voeren of slimme apparaten in huis te bedienen.

Stemassistenten zijn er om het dagelijks leven makkelijker te maken, maar er zijn momenten waarop je behoefte hebt aan meer privacy. Geheel in lijn met het door Dieter Rams gehuldigde ethos “goed ontwerp is eerlijk”, kun je de ingebouwde microfoon eenvoudig uitzetten door het omdraaien van een ‘privacyknop’. Wanneer de privacymodus ingeschakeld is, is dit zichtbaar aan knipperende leds aan de voorkant van de speakers.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Beeld en Geluid?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist