Bang & Olufsen Speakers

Surround sound zonder kabels

Bang & Olufsen stelt tijdens de handelsbeurs CEDIA 2013 (september 25-28) in Denver een nieuw draadloos luidsprekerplatform voor. Voor dit platform wordt een niet eerder toegepaste draadloze technologie gebruikt die krachtig genoeg is om high-end digitaal geluid te produceren. Dankzij deze nieuwe technologie kan de hifi-liefhebber voortaan genieten van 24-bit, ongecomprimeerde muziek. Het biedt installateurs en decorateurs de mogelijkheid om surround sound met bioscoopkwaliteit te realiseren zonder de gebruikelijke wirwar van kabels.

Om met een multikanaals draadloze installatie de ultieme geluidsperformance te kunnen bieden, werd de open standaard van de Wireless Speaker and Audio (WiSA™) Association in de nieuwe draadloze technologie van Bang & Olufsen geïntegreerd. Dat betekent dat de nieuwe generatie draadloze luidsprekers van Bang & Olufsen, deze worden later dit jaar geïntroduceerd, eenvoudig aangesloten kunnen worden op iedere willekeurige WiSA-compatibele televisie, Blu-ray speler, AV-receiver etc. - voor een superieure en flexibele geluidsbeleving.

Voorloper
Met de introductie van het nieuwe draadloze luidsprekerplatform, is Bang & Olufsen het eerste merk dat de nieuwe WiSA-norm in high-end luidsprekers integreert. Het Deense bedrijf zal diens nieuwste generatie luidsprekers - verwachte introductie volgende maand - van dit innovatieve platform voorzien en dit staat ook gepland voor toekomstige televisies.

Samenwerking
Bang & Olufsen heeft ten behoeve van de ontwikkeling van de nieuwe norm samengewerkt met de firma Summit Semiconductor en de WiSA association. “In samenwerking met het capabele team van geluidstechnici van Bang & Olufsen zijn we erin geslaagd om het draadloze audiosignaal te perfectioneren en daarmee hebben we een baanbrekende geluidsperformance voor de consument gecreëerd,” vertelt Brett Moyer, President en CEO van Summit Semiconductor. “De WiSA-certificatie staat garant voor de beste kwaliteit op het gebied van high-definition draadloos geluid," aldus Jim Venable, President van WiSA.

Om interferentie van andere signalen te voorkomen, maakt het WiSA-platform gebruik van het relatief weinig gebruikte 5.2-5.8 GHz bereik. Hierdoor komt voldoende bandbreedte beschikbaar om 24-bit, ongecomprimeerde muziek op natuurlijke sampling rate te streamen. Er zijn voldoende kanalen om een set luidsprekers tot een compleet 7.1 surround-systeem aan te sturen - draadloos.

Geen vertraging meer
Goed nieuws voor de liefhebbers van hifi en professionele installateurs. Want de WiSa-gecertificeerde luidsprekers zijn, dankzij de toepassing van Dynamic Frequency Selection, in staat om de vertraging en foutmeldingen, waar low-end draadloze luidsprekeroplossingen vaak last van hebben, te vermijden. Hiermee behoren vervelende plof-, klik- en sisgeluiden tot het verleden. Problemen met lipsynchronisatie ten gevolge van door compressie veroorzaakte vertraging – soms zomaar enkele seconden – zijn voorgoed verleden tijd dankzij de vaste vertraging van slechts 5ms van deze nieuwe standaard.

Voor de minder technisch begaafde klant is het goed te weten, dat ze nu ook kunnen genieten van ongecomprimeerd draadloos geluid – direct uit de doos en in een superieure geluidskwaliteit. De installatie is eenvoudig. Bekabelingsfouten maken is onmogelijk en de draadloze luidsprekers van Bang & Olufsen functioneren perfect met iedere willekeurige televisie of ontvanger met het WiSa-keurmerk – ongeacht of dit van het merk Bang & Olufsen of een ander merk is.

De introductie van Immaculate Wireless Sound
Door de actieve luidsprekertechnologie van Bang & Olufsen te combineren met het opkomende WiSA-platform profiteert de klant van een ongekende combinatie van adembenemend geluid, flexibel gebruiksgemak en een uitstekende connectiviteit.

Tue Mantoni, CEO van Bang & Olufsen: “Onze technici zijn al jarenlang intensief aan de slag met het verleggen van de grenzen van draadloze luidsprekertechnologie, maar tot op heden liet de betrouwbaarheid en de kwaliteit van de geluidsoverdracht nog te wensen over. Maar vandaag plukken we de vruchten van onze investering in deze baanbrekende technologie en onze samenwerking met WiSA. We introduceren de laatste innovatie van Bang & Olufsen op het gebied van geluid, design en technologie, en we noemen dit Immaculate Wireless Sound. Dit is de belangrijkste innovatie van Bang & Olufsen van de afgelopen jaren en zal als springplank dienen voor de introductie van verschillende nieuwe luidsprekerproducten later dit jaar."

Bang & Olufsen zal de eerste luidsprekers met Immaculate Wireless Sound eind oktober voorstellen.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bang & Olufsen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist