Bang & Olufsen luidsprekers

limited edition-collectie van de BeoLab 12

Bang & Olufsen en de Amerikaanse kunstenares Miya Ando zijn een samenwerking aangegaan onder de naam Transformations, Bang & Olufsen by Miya Ando. Beide partijen zijn liefhebber van minimalistische esthetica en puur aluminium. Het resultaat is een limited edition-collectie van de BeoLab 12-luidsprekers van Bang & Olufsen waarvoor Miya Ando zich liet inspireren door de eeuwigheid van metalen en hun kleurgradaties. De collectie omvat twintig Bang & Olufsen BeoLab 12-luidsprekers en bijbehorende aluminium 'doeken' - handgeschilderd met behulp van een door Miya Ando ontwikkelde techniek, die ieder bij een set luidsprekers passen.

Met haar kunst bewijst Miya Ando eer aan haar jeugd in Japan. Als nakomeling van de zwaardmakers in de provincie Bizen groeide Ando op tussen zwaardsmeden en Boeddhistische priesters in een tempel in het Japanse Okayama. Later ging zij in een sequoiawoud in het noorden van Californië wonen. Door de traditionele technieken van haar voorouders te combineren met moderne industriële technologie, verandert Ando geanodiseerde aluminiumplaten in abstracte schilderijen. “Ik heb de BeoLab 12-luidspreker als een metalen canvas en sculptuur benaderd", legt Miya Ando uit. “Het oppervlak van metaal verandert en transformeert voortdurend, net als het licht. Het lijkt veel op wat er in muziek gebeurt – muziek heeft net als kunst het vermogen om te transformeren en te transcenderen."

Traditioneel vakmanschap en innovatieve creativiteit
Bang & Olufsen ziet eindeloos veel voordelen in het gebruik van aluminium. Naast het feit dat het een akoestisch vrijwel perfect materiaal betreft, is het ook een flexibel, duurzaam en licht materiaal om mee te werken. Bovendien is aluminium milieuvriendelijk en 100% recyclebaar. Bang & Olufsen blinkt al ruim 50 jaar uit in het bewerken van aluminium. Het toegewijde Bang & Olufsen-team van aluminiumspecialisten is voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen en innovatie. Om de lat steeds hoger te leggen en nieuwe ideeën op dit belangrijke gebied op te doen, worden vakmensen en/of kunstenaars ingezet die een nieuwe en andere kijk op aluminium meebrengen.

De limited edition van de twintig BeoLab 12-luidsprekers en de bijpassende schilderijen op aluminium 'doek', speciaal door Miya Ando ontworpen zijn verkrijgbaar via geselecteerde Bang & Olufsen-winkels wereldwijd. De luidsprekers passen naadloos bij de nieuwe topaaskleurige versie van de BeoVision 12-65, maar ook bij de andere Bang & Olufsen-producten.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Beeld en Geluid?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist