Bang & Olufsen luidsprekers

BeoLab 14

Bang & Olufsen introduceert een volledig nieuw surround sound-luidsprekersysteem dat een compact design combineert met opvallende akoestische innovaties. Het nieuwe systeem, bestaande uit een aantal satellietluidsprekers en een subwoofer, is compatibel met alle televisiemerken.Klein van formaat, groots qua geluid. Met de BeoLab 14 koppelen de geluidstechnici van Bang & Olufsen rijk geluid aan fraaie maar compacte luidsprekers. De cirkelvormige satellietluidsprekers van geanodiseerd aluminium zijn afgewerkt met verwisselbare textielcovers die in een scala aan kleuren verkrijgbaar zijn. De sculpturale subwoofer beschikt voor iedere luidspreker in het systeem over een aparte versterker en produceert een indrukwekkend basgeluid voor diens bijna bedrieglijk kleine formaat.

De BeoLab 14 is dankzij de talrijke plaatsingsmogelijkheden (zoals bevestiging aan de muur of aan het plafond, op een vloer- of tafelstand) visueel een discrete verschijning, maar akoestisch bijzonder opvallend.

Geluid is belangrijk
Tue Mantoni, CEO bij Bang & Olufsen: “De introductie van een all-in-one surround-luidsprekersysteem is een belangrijke nieuwe stap voor Bang & Olufsen. Het is een voortzetting van onze filosofie dat geluid een belangrijke rol speelt in alles wat we doen. Iedereen die wil genieten van de voordelen van surround-geluid zonder een subwoofer te moeten verstoppen, kan nu genieten van de onvervalste Bang & Olufsen-geluidskwaliteit.”

Het B&O-ontwerpteam had een speciale missie bij het ontwikkelen van dit systeem: zij wilden mensen die geen Bang & Olufsen-televisie hebben, wel de superieure geluidsbeleving van het merk laten ervaren. En dat is gelukt want de BeoLab 14 laat zich moeiteloos aansluiten op alle Bang & Olufsen-televisies, maar tilt ook de geluidsprestaties van elke niet-Bang & Olufsen TV of AV-receiver naar ongekende hoogtes.

Gefinetuned met een luisterpanel van experts
De compacte nieuwe luidsprekers hebben hetzelfde veeleisende ontwikkelingsproces doorlopen als ieder ander Bang & Olufsen-product. “De BeoLab 14 is het resultaat van veel testen, uitgevoerd in onze luisterkamer", aldus Jens Rahbek, senior sound engineer van de R&D-afdeling. “Geluid is een subjectieve ervaring, ook met de beste componenten. Wij streven ernaar om geluid te produceren dat de bedoelingen van de oorspronkelijke artiest zo dicht mogelijk benadert. Daarom worden onze luidsprekers afgestemd tijdens een proces van urenlang luisteren; door verschillende mensen, in verschillende ruimtes en omgevingen, en tijdens de verschillende fasen van de ontwikkeling."

Technische informatie
De subwoofer vormt het kloppende hart van het BeoLab 14-systeem. De neerwaarts gerichte 8" driver van de actieve subwoofer beschikt over 280 watt en geeft ook de laagste frequenties - tot maar liefst 26 Hz. Dus het apparaat heeft meer dan voldoende pit om alle actie in iedere actiescène te ontketenen, zonder in wollig basgeluid te verzanden. Op de stijlvolle sub kunnen vijf actieve satellietluidsprekers worden aangesloten (samen met vijf individuele 140 watt versterkers met een aparte equalizer voor iedere luidspreker).

Daarnaast is de subwoofer uitgerust met een bijzonder krachtige Digital Signal Processor, Adaptive Bass Linearisation (voor een geraffineerde weergave van de lage tonen) een schakelaar voor ruimte-adaptatie, line sense, Power Link-aansluitingen voor Bang & Olufsen-componenten en een A/V multi-connector voor andere apparatuur.

Doordat Bang & Olufsen de actieve 2,5" drivers voor hoge en middelhoge tonen in de satellietluidsprekers van hun respectievelijke versterkers heeft gescheiden, wordt een superieure geluidskwaliteit geboden. De satellietluidsprekers hebben een diameter van slechts 16 cm en gaan daarmee gemakkelijk op in het interieur. Om resonantie op een stijlvolle en nauwkeurige manier te elimineren, werd de gesloten kast-constructie opgetrokken rond een gewalst aluminium frame – vergelijkbaar met de systemen die Bang & Olufsen voor Audi, BMW en Aston Martin creëerde.

De BeoLab 14 is verkrijgbaar in twee varianten: één met subwoofer en vier satellietluidsprekers (voor Bang & Olufsen-televisies met een geïntegreerde luidspreker die in een surround-installatie als centrale luidspreker fungeert), de andere variant met subwoofer en vijf satellietluidsprekers is geschikt voor alle andere merken.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bang & Olufsen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist