Bang & Olufsen draadloze luidsprekers

BeoLab 18

Bang & Olufsen introduceert de BeoLab 18, een topmodel in het nieuwe assortiment van draadloze luidsprekers. De BeoLab 18 is een karakteristieke luidsprekerzuil en heeft een unieke eigenzinnige vormgeving. Het product is gemaakt van Scandinavisch hardhout - klassiek en modern tegelijk. De innovatieve nieuwe WiSA-standaard voor high-end draadloze communicatie is ingebouwd.Lars Fredsgaard, directeur van de luidsprekerdivisie van Bang & Olufsen. "We hebben een draadloze standaard ontdekt die goed genoeg is voor high-end geluid. Daarom hebben we besloten om een van onze meest succesvolle luidsprekers te vervangen, de klassieke BeoLab 8000. Vervolgens hebben we praktisch alle onderdelen bijgewerkt: nieuwe drivers en versterkers en een verbeterde digitale soundengine. We zijn van mening dat dit een van de best klinkende draadloze luidsprekers is die ooit in productie zijn genomen, waar ook ter wereld. En het design is puur Bang & Olufsen."

Eigenzinnig nieuw design, compromisloos vakmanschap
Het meest in het oog springende visuele kenmerk van de BeoLab 18 is het voorpaneel met lamellen, verkrijgbaar in een zwart-witte samenstelling en in massief eiken. De verschillende keuzemogelijkheden voor de lamellen passen allemaal bij de minimalistische zuil van geanodiseerd aluminium, ontworpen door Torsten Valeur. Wie goed kijkt, ziet dat Valeur kleine aanpassingen heeft aangebracht in het beeldende silhouet van de voorganger van de BeoLab 18, de klassieke BeoLab 8000, op een wijze die de grenzen van vakmanschap verder verlegt.

Hoge tonen weergave
De luidspreker staat op een kegel van onder druk gegoten aluminium die de vloer nauwelijks lijkt te raken - zowel bij bevestiging aan de want, als staande op de massieve gietijzeren voet. Eenentwintig lamellen zijn luchtig om de luidspreker gewikkeld om deze te openen voor oog en oor. De erboven zwevende akoestische lenstweeter van Bang & Olufsen zorgt ervoor dat de "sweet spot" (de plek waar het geluid het beste te beluisteren is) altijd op de luisteraar is gericht, waar die zich ook binnen de ruimte bevindt. Dankzij dit design, waarbij de vorm ondergeschikt is gemaakt aan de functie, kon Bang & Olufsen lamellen voor de twee hoofddrivers plaatsen en toch een kristalheldere hoge tonenweergave realiseren.

Akoestische prestaties
De twee speciaal voor deze luidspreker gemaakte middenluidsprekers/woofers van 4-inch werken parallel en worden elk aangedreven door een eigen Class D-versterkers van 160 watt. De digitale soundengine is speciaal afgesteld om overtuigende prestaties te leveren, waardoor de uitdagingen die worden gevormd door het plaatsen van lamellen voor de twee hoofddrivers glansrijk worden overwonnen. De volledig nieuwe engine is daarnaast voorzien van thermische beveiliging, Adaptive Bass Linearisation en een kamerpositieschakelaar. Hierdoor klinkt de BeoLab 18 geweldig, wat er ook op wordt afgespeeld, en waar ze ook worden geplaatst.

Immaculate Wireless Sound
De BeoLab 18 is één van de drie nieuwe luidsprekers die Bang & Olufsen introduceert op basis van het concept Immaculate Wireless Sound, ofwel onberispelijk draadloos geluid.

Geluid dat wordt weergegeven zoals de artiest het heeft bedoeld - dat is al sinds jaar en dag waar Bang & Olufsen om bekend staat. Met Immaculate Wireless Sound introduceert Bang & Olufsen deze traditie van akoestische authenticiteit voor het eerst in de geschiedenis ook in de wereld van draadloze geluidsweergave.

WiSA - de nieuwe standaard voor draadloze communicatie
Dankzij de toepassing van de nieuwe WiSA-standaard in de BeoLab 18, hoeven de actieve luidsprekers slechts op een stopcontact worden aangesloten in een ruimte met een WiSA-zender om een draadloze verbinding tot stand te brengen met een tv, blu-rayspeler of settopbox.

Alle luidsprekers van Bang & Olufsen met Immaculate Wireless Sound werken bijvoorbeeld naadloos samen met de met WiSA-functionaliteit bijgewerkte televisie BeoVision 11. Dankzij de integratie van zenders en ontvangers met WiSA-functionaliteit in het fysieke en digitale design, levert Bang & Olufsen nu ongeëvenaarde akoestische prestaties in een draadloze surroundopstelling. De nieuwe luidsprekers kunnen uiteraard ook met kabels worden aangesloten.

Het platform van de Wireless Speaker and Sound Association (WiSA) maakt gebruik van het relatief weinig gebruikte bereik van 5.2-5.8 GHz om interferentie van andere signalen te voorkomen, en te kunnen beschikken over voldoende bandbreedte om ongecomprimeerde 24-bits muziek te kunnen streamen bij de oorspronkelijke bemonsteringsfrequentie. WiSA is het eerste draadloze systeem in de U-NII-band dat meerkanaalsprestaties levert - tot een volledige 7.1-surroundconfiguratie.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bang & Olufsen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist