Bang & Olufsen BeoCenter 2

Van vierkant naar rond

De dagen van vierkante, matzwarte racksystemen liggen definitief achter ons. Op veel gebieden zien we zachtere en meer organische vormen. Aan die ontwikkeling lijkt nog lang geen eind te komen. Bij de BeoCenter 2 is de organische vorm echter begonnen als een vierkant ontwerpmodel.David Lewis heeft al vaker baat gehad bij de manier waarop hij openstaat voor zijn directe omgeving en zijn vermogen om die omgeving te zien en toe te passen in zijn ontwerpen. Als lid van de ideeëngroep van Idealand werkte hij aan een concept voor een nieuw audiosysteem. Er werden ontwerpmodellen gemaakt, maar David Lewis en het conceptteam hadden niet het gevoel dat één van de modellen een schot in de roos was. Daarom werd het werk tijdelijk stilgelegd.

Het nieuwe audioconcept
Op een dag bladerde David Lewis door een hotelmagazine, toen hij op een artikel stuitte over de architect die het hotel had ontworpen. Voor de illustraties bij het artikel was gebruik gemaakt van foto's van het huis van de architect. Op een van de pagina's stond een foto van een ellipsvormig, roze beeldhouwwerk. David Lewis realiseerde zich dat dit kon worden gebruikt voor het nieuwe audioconcept. De zachte, ronde vormen pasten perfect bij de ronde cd-lader. Bij het openen van de vleugelvormige deuren wordt het begin van een cirkel in perfecte harmonie gevormd.

Unieke soft-touch-bediening
Een ander aspect van het concept was het oppervlak. Het is algemeen bekend dat mensen bij een mooi oppervlak instinctief de neiging hebben om het aan te raken. Als het mogelijk zou zijn om dit instinctieve verlangen te combineren met een magisch gevoel bij het openen van het product en de communicatie ermee, zou dat een volmaakte ervaring opleveren. Het gewenste aluminium oppervlak leverde echter een potentieel probleem op. Was bediening wel mogelijk via een aluminium oppervlak? Zoals zo vaak was het Design Director Eigil Thomsen die zei: 'Waarom niet? Laten we de technische experts van de mechanische afdeling eens bellen. Als zij het niet kunnen, kan niemand het.' En zo werden de technici van de mechanische afdeling van Bang & Olufsen voor de uitdaging gesteld om de oplossing te vinden die aan de basis lag van wat uiteindelijk de unieke soft-touch-bediening is geworden op de aluminium vleugels van de BeoCenter 2.

Wie erop drukt, weet dat het ze gelukt is!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bang & Olufsen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist